El local del carrer Bailèn va tornar a apujar les persianes amb el nom de Cabaret Berlín.
El local del carrer Bailèn va tornar a apujar les persianes amb el nom de Cabaret Berlín.
Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona nega tracte de favor a Bailén 22 pel què fa a inspeccions

L'Ajuntament de Barcelona s'ha defensat de les crítiques que l'acusen d'afavorir l'antic Bailén 22 pel que fa a les inspeccions, com denuncien els veïns. Segons el consistori se n'han fet les pertinents i, com a exemple, la regidoria de Seguretat, Assumpta Escarp, recorre a les sis que s'hi van fer el 2007 i que van acabar amb tres expedients sancionadors. Referent a una possible retirada de la llicència, Escarp assegura que és una via a explorar però afegeix que si no es tira endavant és per un problema econòmic, pel sobrecost que poden tenir per l'administració les indemnitzacions que s'haurien de pagar.

Actualitzat
La tercera tinent d'alcalde de Barcelona i responsable de Seguretat ha desvinculat el funcionari Heliodoro Lozano, imputat en la presumpta trama de corrupció de Ciutat Vella, dels expedients del local de l'antic Bailén 22 perquè, diu, mai ha estat cap de serveis tècnics del districte de l'Eixample. Els veïns d'aquest barri han denunciat que la relació familiar de Lozano amb alguns dels propietaris del local ha permès un tracte de favor.

L'Ajuntament també s'ha posat en contacte amb el Síndic de Greuges de Catalunya després que el síndic rebés un escrit que la Guàrdia Urbana havia rebut ordres de no inspeccionar el local. Escarp ha dit que aquest document es referia a la unitat nocturna del cos, que només podia fer el control de molèsties al carrer, ja que la inspecció administrativa és competència del grup d'inspectors dedicats a aquesta finalitat.

El local popularment conegut com a Bailén 22 reobrirà les portes el 4 de novembre amb el nom de Cabaret Berlín, després de complir una sanció de vuit mesos que arrossegava de l'última llicència.
Anar al contingut