Barcelona: tràmits per a la modificació de l'ordenança de terrasses
Barcelona: tràmits per a la modificació de l'ordenança de terrasses
Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona inicia els tràmits per a la modificació de l'ordenança de terrasses

L'ordenança, elaborada pel govern de Xavier Trias, ha provocat queixes entre el sector de la restauració per la reducció de taules

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Barcelona posa en marxa els tràmits per modificar l'ordenança de terrasses de bars i restaurants. El govern de Barcelona en Comú ha anunciat que encarregarà a la comissió tècnica de terrasses que redacti una modificació de la normativa per fer compatible l'encaix de l'activitat econòmica vinculada a l'espai públic i els usos dels ciutadans.

Aquesta ordenança, elaborada per l'anterior govern de Xavier Trias, ha provocat queixes entre el sector de la restauració.

Sí, els bars i restaurants de Barcelona han demanant al consistori barceloní que la suspengui, ja que el seu compliment, asseguren, suposaria una reducció de les taules i cadires que poden posar al carrer i la pèrdua de centenars de llocs de treball al sector.

El ple municipal extraordinari del passat 24 de juliol va acordar iniciar els tràmits per canviar la normativa. L'equip de govern presentarà a la comissió d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat de dimarts la mesura de govern per a la modificació de l'ordenança de terrasses, que estableix els criteris que s'ha de tenir en compte per modificar la normativa actual.

El PSC ja ha respost demanant agilitat al govern municipal per acabar amb la incertesa. Jaume Collboni, president del grup municipal socialista, qüestiona el retard de l'Ajuntament per canviar l'ordenança i reclama una regulació estable del sector.

La quarta tinenta d'alcalde de l'àrea d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, ha explicat que "Barcelona és una ciutat mediterrània que facilita a la gent poder viure al carrer, i s'hi ha de trobar una solució".  

El consistori d'Ada Colau vol desenvolupar una modificació de l'ordenança que millori l'espai públic per a la convivència de la ciutadania, promogui una ciutat accessible i inclusiva i preservi la qualitat del paisatge urbà de la ciutat, la seguretat i la integritat dels béns públics i privats afectats.  

Una vegada elaborada la proposta de modificació, haurà de seguir el tràmit habitual --aprovació inicial, exposició pública, al·legacions i aprovació definitiva al ple--, però la mesura de govern preveu actuacions a curt termini per millorar l'aplicació de l'actual.

Llicències per renovar

Des de l'1 de gener del 2015 hi ha a la ciutat 3.954 llicències per renovar i 468 en situació de morositat; de les que estaven per renovar, 564 ja s'han adaptat a la normativa actual i 803 estan en una ordenació singular, per la qual cosa queden 2.587 llicències que han d'adaptar-se.

El 2014 es van fer un total de 783 inspeccions en terrasses, que van derivar en 123 ordres de retirada d'elements de l'espai públic, 54 ordres de restitució de l'espai públic i 106 sancions.

Anar al contingut