La consellera de Governació, Meritxell Borràs, amb l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i els tinents d'alcalde Jaume Collboni i Janet Sa…
La consellera de Governació, Meritxell Borràs, amb l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i els tinents d'alcalde Jaume Collboni i Janet Sanz al fons, durant la reunió de la comissió mixta Ajuntament-Generalitat del 6 de juny de 2016. (Horitzontal)

L'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat acorden calendaritzar el pagament del deute i el xifren en 90 milions

Actualitzat

ACN Barcelona.-L'Ajuntament de Barcelona i el Govern de la Generalitat han celebrat aquest dimecres una nova reunió de la comissió mixta de les dues administracions, de la que han sortit alguns compromisos econòmics que l'alcaldessa, Ada Colau, i la consellera de Governació, Meritxell Borràs, valoren molt positivament. En primer lloc, s'ha arribat per primer cop a un acord sobre el reconeixement del deute de la Generalitat a Barcelona, que han xifrant en 90 milions, i s'ha establert un calendari de pagament que preveu que, a partir de 2017, no passin més de 180 dies des del reconeixement d'un deute fins que s'aboni a l'Ajuntament. Tant el consistori com el Govern també han decidit obrir la negociació per la taxa turística. Constatat el desacord perquè la Generalitat vol mantenir-ne la gestió i gran part dels ingressos i l'Ajuntament reclama el 100% de la seva recaptació, han decidit crear un grup de treball que en sis mesos valori la reformulació i la redistribució de la recaptació de la taxa.

Anar al contingut