Catalunya Ràdio i TV3 ofereixen una programació especial pels sis mesos de l'atemptat de Barcelona i Cambrils
Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona es presentarà com a acusació pels atemptats del 17A

Ada Colau també ha anunciat que, en el primer aniversari dels fets, s'inaugurarà un memorial de record al mosaic de Miró

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Barcelona es presentarà com a acusació particular pels atemptats terroristes de la Rambla i Cambrils, seguint el que vol fer també l'Ajuntament de Ripoll.
Ho ha dit Ada Colau, en una entrevista a "El suplement" de Catalunya Ràdio, aquest dissabte, que fa sis mesos d'aquella tragèdia.

 

Segons l'alcaldessa de Barcelona, un dels objectius d'aquest pas és assegurar-se que s'aclareixin tots els interrogants pendents:

"La personació serveix, més enllà de defensar els interessos concrets, materials i immaterials, de la ciutat, sobretot per acompanyar les víctimes i tota la ciutadania que s'ha sentit dolguda. Personar-se en la causa també serveix -i és una cosa molt important- per accedir a la informació i per assegurar-nos que s'investiga tot el que s'hagi d'investigar i que s'aclareix tot el que s'hagi d'aclarir i, per tant, també les responsabilitats que se'n derivin."

L'alcaldessa de Barcelona ha elogiat la coordinació policial per fer front als atemptats i ha demanat que, per respecte a les víctimes, no es polititzi la investigació del que va passar. En aquest sentit, ha admès que es va sentir incòmoda per les xiulades al rei Felip VI durant la manifestació posterior al 17 d'agost. Diu que no era el moment adequat per fer determinades reivindicacions.

"Jo ho sento, jo no entenc que s'hagi d'anar a xiular i escridassar quan estaven allà els familiars. Jo no ho comparteixo. Hi ha molts moments per fer les crítiques i, per tant, jo no dic que no es facin les crítiques, que, a més, moltes les puc compartir, però, sincerament, crec que no era el moment i que els familiars de les víctimes es mereixien un silenci respectuós."

Coincidint amb el primer aniversari dels fets, s'inaugurarà el memorial de record al mosaic de Miró. Serà, però, provisional fins que es reformi la Rambla, una obra prevista per la tardor del 2019.

També en el primer aniversari es podrà consultar una web amb els 4.653 documents del memorial de l'atemptat de Barcelona. També s'hi podran veure els 8.000 objectes que es van dipositar a la Rambla.

 

ARXIVAT A:
Atemptats Barcelona CambrilsTerrorisme
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut