Pla conjunt del tinent d'alcaldia Jaume Asens i del comissionat de Seguretat, Amadeu Recasens, en una compareixença davant dels mitjans el 26 d…
Pla conjunt del tinent d'alcaldia Jaume Asens i del comissionat de Seguretat, Amadeu Recasens, en una compareixença davant dels mitjans el 26 de gener del 2017 (horitzontal)

L'Ajuntament de Barcelona es personarà si s'obre procediment judicial contra el 'youtuber' que va humiliar un sense sostre

ACN Barcelona.-L'Ajuntament de Barcelona es personarà com a acusació popular si el jutge decideix obrir una investigació contra el 'youtuber' que va humiliar un sense sostre oferint-li galetes farcides de pasta de dents. Ho ha anunciat el tinent d'alcaldia de Drets de la Ciutadania, Participació i Transparència, Jaume Asens, que ha confirmat que també ho faran en el cas dels dos joves detinguts la setmana passada per agredir un sense llar. En una compareixença davant dels mitjans, Asens ha mostrat la seva preocupació per aquests casos, que demostren que aquests casos de "porofobia", odi als pobres, no són "fets aïllats". "No volem abaixar la guàrdia, un atac contra els més dèbils és un atac contra el conjunt de la ciutadania i el nostre model de cohesió social, i per això actuarem amb la màxima contundència que ens permet la llei", ha apuntat.

Asens ha recordat el cas de la Rosario, que va morir en un caixer fa uns anys per una "bretolada" d'uns joves, i ha remarcat que ara hi ha hagut dos demostracions més d'odi als pobres en només dues setmanes. "Això ens preocupa", ha reconegut, que ha remarcat que el cas de les galetes farcides de pasta de dents "pot semblar una broma de mal gust però és més que una simple broma, perquè humilia una persona que es troba en una situació de vulnerabilitat, d'exclusió social".A això li ha afegit el fet que aquest 'youtuber' tingui més d'un milió de seguidors i 10 milions de visites al mes, amb una gran difusió dels vídeos que penja. El tinent d'alcaldia ha agraït la col·laboració ciutadana i la ràpida actuació de la Guàrdia Urbana, que va localitzar el sense sostre per informar-lo que tenia dret a posar una denúncia.

Anar al contingut