L'Ajuntament de Barcelona reconeix que la ciutat té una "crisi de seguretat"
El regidor Albert Batlle reconeix que la sensació d'inseguretat és alta, però diu que els delictes més greus baixen (ACN)

L'Ajuntament de Barcelona diu que la ciutat té una "crisi de seguretat"

Albert Batlle ha apel·lat a una reflexió serena sobre com resoldre l'increment en un 9% de delictes registrat durant el primer semestre

Actualitzat

L'Ajuntament de Barcelona reconeix que la ciutat té una "crisi de seguretat". El regidor de Seguretat de la ciutat, Albert Batlle, parla d'augment de delictes, però no dels més greus. Aquesta matinada hi ha hagut un altre apunyalament amb un ferit greu.

"Ens correspon, com a responsables públics en matèria de seguretat, fer i demanar una anàlisi serena i responsable de la crisi de seguretat que viu Barcelona i que ha tingut aquesta expressió en la percepció ciutadana d'inseguretat i les dades objectives que demostren un increment dels fets delictius en l'últim període a la ciutat de Barcelona."

"Els últims fets delictius tenen un contrapunt que és la immediata resolució d'aquests casos."


Baixen els delictes més greus, però puja el total

El responsable municipal ha afirmat que "les dades poden semblar espectaculars", però que han disminuït els delictes contra les persones, els més greus, els que afecten la integritat, "fins a un 9,27% en l'últim semestre". "Encara que tot el conjunt de delictes van augmentar el 9%", ha recordat Batlle.

 

 

Aquest dimecres hi ha hagut un tercer apunyalament a Barcelona en poques hores. Ha passat cap a la una de la matinada. Un home de 40 anys està ferit crític després de rebre una ganivetada al coll. L'agressió s'ha produït durant una baralla amb un altre home al carrer Pamplona, al districte de Sant Martí.

Aquest succés se suma als dos registrats aquest dimarts a la Barceloneta i al Pou de la Figuera, al barri de la Ribera, en què dos homes van quedar ferits, també per arma blanca durant una baralla. No es tem per la vida de cap dels dos ferits.

Pel que fa a les morts violentes, aquest any n'hi ha hagut 11 a la ciutat de Barcelona, una xifra semblant a la de l'any 2018, tot i que encara ens trobem al mes d'agost. Set d'aquestes morts han passat durant l'estiu i la majoria han estat per baralles.

ARXIVAT A:
Policial
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut