Barcelona

Colau: "L'Ajuntament mai no s'ha plantejat comprar el local desallotjat a Gràcia"

El regidor del districte de Gràcia, Eloi Badia, puntualitza que s'havien plantejat una compra "social o ciutadana" i aposta per buscar un local alternatiu

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Barcelona tanca la via de la possible participació en la compra del local de l'anomenat Banc Expropiat, origen dels aldarulls a Gràcia pel seu desallotjament. L'elevat preu, de més de mig milió euros, diu, ho fa inassumible. El regidor del districte barceloní de Gràcia, Eloi Badia, ha qualificat el preu del local de "desorbitat" i ha assegurat que el consistori no es plantejava comprar-lo directament, sinó que ho fes una iniciativa ciutadana.

"S'havia plantejat, en funció de l'import, que pogués haver-hi una iniciativa ciutadana que capitalitzés aquesta compra i veure el rol de l'ajuntament. Consideràvem que era una nova fórmula que podia tenir recorregut."

Badia ha destacat també que el govern municipal seguirà amb les converses amb els diferents actors per analitzar la situació després del desallotjament. En qualsevol cas, el consistori aposta per buscar espais alternatius perquè els col·lectius del Banc Expropiat puguin seguir desenvolupant les seves activitats, que consideren positives per al barri.

La tinenta d'alcalde Laia Ortiz sí que havia obert la porta a la comprat del local per part de l'Ajuntament. En una tertúlia de portaveus municipals a BTV, ha anunciat que el consistori estava negociant amb el propietari del Banc Expropiat per comprar el local a un "preu raonable". D'aquesta manera, es garantiria el manteniment de l'espai. L'única línia vermella que ha situat Ortiz era no contribuir a l'especulació.

Colau nega haver-se plantejat "mai" la compra

L'alcaldessa de Barcelona ha corroborat les explicacions de Badia en una piulada aquest dimarts a la tarda i ha indicat que el govern municipal "mai no s'ha plantejat" comprar el local del Banc Expropiat. Ada Colau ha assenyalat que l'Ajuntament treballa "per trobar una solució de consens" en el conflicte:

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut