Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona demana que es dupliqui el nombre de subestacions elèctriques

Tot i que la ciutat ha tornat a la normalitat després de la gran apagada de l'estiu, l'Ajuntament de Barcelona no està tranquil. El consistori creu que el subministrament encara perilla i per això reclama la construcció immediata d'onze subestacions elèctriques més a la ciutat que se sumarien a les dotze en funcionament actualment, de manera que pràcticament se'n duplicaria el nombre. A més, l'Ajuntamet també demana l'establiment d'un mallat per evitar més apagades com la d'aquest estiu.

Actualitzat
L'Ajuntament de Barcelona considera que el mallat de la xarxa és insuficient i que les dotze subestacions en funcionament no donen el cent per cent de seguretat.

El quart tinent d'alcalde, Ramon Garcia Bragado, ha explicat que la instal·lació no garanteix que el consum i el subministrament sigui fiable. El consistori vol que s'acabi d'aplicar el Pla Tramuntana, un compromís de Fecsa-Endesa amb la Generalitat que destinava 3.000 milions d'euros a inversions a Catalunya entre el 2002 i el 2010. Bragado ha explicat que també volen que es construeixin onze noves subestacions per evitar apagades com la d'aquest estiu.

L'Ajuntament també inclou com a al·legacions a la planificació elèctrica estatal 2007-2016 que se soterri la futura connexió elèctrica entre Sant Just Desvern i Santa Coloma, que ha de passar pel parc de Collserola.
Anar al contingut