Comptadors d'electricitat en un bloc de pisos de Barcelona (Reuters)
Comptadors d'electricitat en un bloc de pisos de Barcelona (Reuters)
Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona crearà una elèctrica per autoabastir-se

L'empresa es dirà Barcelona Energia i comercialitzarà electricitat 100% renovable i més barata

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Barcelona crea una empresa elèctrica municipal que començarà a oferir servei a unes 20.000 llars a finals del 2018.

La proposta, de BCN en Comú, s'ha aprovat en el ple municipal amb el suport de tots els grups, excepte el PP, que s'ha abstingut. Ara, el que falta és la llicència que ha de donar el govern espanyol. 

Aquesta comercialitzadora neix per abastir d'electricitat l'ajuntament per després obrir-se als ciutadans. L'empresa es dirà Barcelona Energia i comercialitzarà electricitat 100% renovable.

Serà un ens propi de l'ajuntament, amb la qual cosa podrà subministrar electricitat al consistori sense concurs públic, però amb la condició, marcada per llei, que limiti l'atenció als ciutadans a només el 20 per cent del seu volum de negoci.

Les previsions del govern d'Ada Colau és que li suposarà un estalvi de 500.000 euros en concepte de compra d'electricitat. Segons el regidor d'Energia de l'Ajuntament de Barcelona, Eloi Badia, amb la creació de la nova comercialitzadora d'electricitat es pretén "evitar la inestabilitat de preus del sector".

Així, l'Ajuntament de Barcelona assumirà el paper de gestor energètic per facilitar la generació d'energia per part de la ciutadania, gestionar la producció i garantir el subministrament necessari a totes les persones amb dificultats o situació de vulnerabilitat.

En una primera fase, Barcelona Energia donarà servei a 20.000 llars, que tindrien accés a una energia neta i més barata. A mesura que creixi aquest volum -perquè la voluntat és estendre-ho a tota l'àrea metropolitana- el nombre de ciutadans atesos augmentarà.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut