Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona considera una "presa de pèl" el nou pla d'Airbnb

La plataforma d'allotjament turístic entre particulars limita a un anunci per amfitrió a Ciutat Vella per ajudar a resoldre el problema de la massificació

RedaccióActualitzat

Enmig del pols que manté amb l'Ajuntament de Barcelona, Airbnb -la principal plataforma de lloguer d'habitatge turístic entre particulars- ha presentat un pla que vol ajudar a resoldre el problema de la massificació dels visitants a Ciutat Vella. El contingut del pla s'ha enviat tant a la Generalitat com a l'Ajuntament de Barcelona perquè el valorin. Des del consistori barceloní ja s'ha qualificat la proposta de "presa de pèl".

La plataforma proposa, en essència, limitar a un el nombre d'anuncis per amfitrió a Ciutat Vella, obligar els professionals i els particulars a identificar-se en la plataforma i cobrar la taxa turística, que al 2016 hauria suposat una recaptació de sis milions d'euros. Això ho vol començar a aplicar abans de l'estiu. Aquest és la reflexió que fa el director general d'Airbnb per a Espanya i Portugal, Arnaldo Muñoz:

"Nosaltres no som responsables de la massificació turística a Ciutat Vella. Hi ha 20.000 efectes que estan portant a aquesta massificació. Però més enllà de dir que no som responsables, el que hem de fer és començar a ser part de la solució, una solució que requereix el ciutadà de Barcelona"

El consistori, però, critica la proposta de permetre que els amfitrions particulars ofereixin un sol habitatge a Ciutat Vella. El regidor d'Ocupació, Empresa i Turisme, Agustí Colom, ha assegurat que es tracta d'una "presa de pèl" i que "el que ha de fer Airbnb és eliminar de la seva pàgina web els allotjaments que no tinguin el número de registre legal". Segons Colom, "un cop més s'equivoca [Airbnb]. No es pot publicitar un pis sense un número d'inscripció".

En canvi, la presidenta de Ciutadans a l'Ajuntament de Barcelona, Carina Mejías, ha valorat positivament l'anunci de la plataforma i ha demanat al govern municipal que "reconegui i col·labori" amb l'empresa per garantir el compliment de la legalitat en el seu servei d'allotjaments turístics. Mejías ha remarcat el "gest de bona voluntat" de buscar un acord amb el consistori per garantir la legalitat i evitar la proliferació d'allotjaments turístics il·legals.

Recordem que l'Ajuntament va multar Airbnb amb 600.000 euros per anunciar pisos sense llicència turística.

♦ La Generalitat recorrerà la sentència que anul·la una multa de 30.000 euros a Airbnb

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut