Edifici carrer Leiva, 37
Edifici carrer Leiva, 37
Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona compra un edifici per evitar l'expulsió dels veïns

Amb aquesta operació s'ha aturat la venda de l'immoble i s'ha evitat fer fora els llogaters

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Barcelona ha comprat sencer l'edifici d'habitatges del número 37 del carrer Leiva, al barri de Sants, per aturar la venda a un grup inversor que volia fer fora els inquilins.

El consistori ha exercit el dret de retracte, una eina recollida per la legislació en àrees de forta demanda residencial per protegir el dret a l'habitatge.

Josep Maria Montaner, regidor d'Habitatge, explica amb aquesta mesura "es garanteixen els drets de les persones que viuen en aquests habitatges":

 

No obstant això, Montaner ha admès que el consistori no "podrà comprar tots els habitatges que estan en operacions especulatives, però és clar que estem donant el senyal que l'ajuntament està en contra d'aquest tipus d'operacions que s'estan intentant tirar endavant a Barcelona".

Segons ha destacat el consistori en un comunicat, es tracta d'una decisió "excepcional", ja que ha exercit el dret de retracte i ha frenat la venda per part de la propietària de l'edifici.

Amb aquesta operació s'ha aturat la venda de l'immoble, propietat del BBVA, al fons d'inversió Vauras Investment, que ja havia comunicat als llogaters que no els renovaria els contractes. La compra s'ha fet per 2,75 milions d'euros.

El programa "Els matins" de TV3 va anar a parlar amb els veïns i es va fer ressò de la seva situació. També van fer un seguiment de la situació a la ciutat en relació als grups d'inversors que compren edificis amb la intenció de treure'n els llogaters. Per conèixer els diferents punts de vista van convidar al plató la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, i l'administrador d'un d'aquests grups inversors, MK Premium, Daniel Leiva.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut