Imatge general del tancat que estan instal·lant els operaris de l'Ajuntament on s'instal·larà la platja de gossos, el 19 de maig del 2017 …
Imatge general del tancat que estan instal·lant els operaris de l'Ajuntament on s'instal·larà la platja de gossos, el 19 de maig del 2017 (horitzontal)

L'Ajuntament de Barcelona comença els treballs per habilitar la platja de gossos

ACN Barcelona.-L'Ajuntament de Barcelona ha començat els treballs per habilitar l'àrea de gossos situada a la platja de Llevant. Els operaris estan instal·lant el tancat, que podrà acollir fins a 100 gossos entre l'1 de juny i el 25 de setembre. Es tracta d'un espai separat físicament de la resta de la platja, ubicat just contra l'espigó, que fa de barrera natural, i a tocar del Fòrum. En els propers dies es col·locarà el mobiliari urbà, la font de beure, la dutxa i els urinaris. El consistori va decidir mantenir la platja de gossos després d'una primera experiència l'any passat, però augmentaran els informadors i la neteja als accessos en resposta a les queixes dels veïns del Front Marítim.

Els operaris estan ara mateix excavant a la sorra per col·locar els daus de formigó de fonament de la tanca perimetral. Després es muntarà la tanca, les portes i es faran les connexions a la xarxa d'aigua potable. En paral·lel s'aniran col·locant els diferents elements de mobiliari, la font, les dutxes per a persones i animals, els urinaris i les papereres. Després de l'experiència de l'any passat, s'han incorporat algunes millores per als usuaris. La font estarà adaptada a gossos grans i petits, l'aigua de la dutxa sortirà amb més pressió i els urinaris tindran una base de plàstic en lloc de metàl·lica per reduir la temperatura. De cara als veïns, s'augmentaran els informadors i la neteja als accessos. L'enquesta d'ocupació i satisfacció de les platges de Barcelona va donar un 7,7 de nota a aquesta iniciativa. També s'ha demanat l'opinió a la Guàrdia Urbana, als veïns i a les entitats del Consell Municipal de Convivència, Defensa i Protecció dels Animals. L'afluència de públic va ser de més de 13.000 gossos l'any passat.

Anar al contingut