Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona aprova, sense el PSC ni ICV-EUiA, el pla sobre el Parc Natural de Collserola

La situació de minoria en què es troba l'equip de govern de Barcelona, format pel PSC i ICV-EUiA, s'ha evidenciat aquest divendres amb l'aprovació del pla sobre el futur Parc Natural de Collserola. El bipartit municipal ha retirat a última hora la seva proposta per evitar el rebuig del ple, que ha acabat aprovant -amb els vots de CiU, PPC i ERC- la proposició republicana que fixa la superfície del parc en 1.663 hectàrees. El líder d'ERC, Jordi Portabella, ha acusat els seus exsocis de voler rebaixar de 300 hectàrees el parc natural, cosa que tant els socialistes com els ecosocialistes han negat rotundament.

Actualitzat

El vot conjunt dels tres partits de l'oposició ha permès aprovar la proposta que fixa en 1.663 hectàrees la superfície del Parc Natural de Collserola. És exactament la mateixa que està protegida en l'actualitat, ja sigui per catalogacions com el Pla d'Espais d'Interès Natural (PEIN) o amb la incorporació a la xarxa europea Natura 2000. En la votació, PSC i ICV-EUiA s'han abstingut.

El republicà Jordi Portabella ha acusat el bipartit de voler "desprogramar" la protecció d'aquestes zones i ha fet públic un document "oficial" amb data "de fa menys d'una setmana" que diu que el Parc Natural tindrà 309 hectàrees menys que ara. Segons Portabella, volen edificar en "35.000 metres quadrats".

Tant el PSC com Iniciativa ho han desmentit. El quart tinent d'alcalde i responsable d'Infraestructures, el socialista Ramón García-Bragado, ha assegurat que la documentació era "errònia", que ell mateix la va facilitar a Portabella com a "material de treball" per facilitar un acostament amb ERC en la proposta i que per això no la tenien CiU ni PPC, que tindran documentació "sempre que me la demanin", ha dit.

L'ecosocialista Imma Mayol ha assegurat que al ple d'aquest divendres hi ha hagut "bastanta comèdia" i ha pronosticat que d'aquí a pocs mesos "la pràctica unanimitat" dels grups municipals donaran suport a la proposta de límits de Collserola que aprovi l'ajuntament. Mayol ha dit que la superfície del parc serà "el més àmplia possible", que ara "no és hora de debatre el nombre d'hectàrees" i que "sigui o no Parc Natural, les zones que actualment són PEIN continuaran gaudint de la mateixa protecció que ara". Mayol ha explicat que la categoria de Parc Natural "no dóna cap protecció diferent a l'actual, sinó que és un reconeixement jurídic".

Anar al contingut