Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona alerta d'una nova bombolla immobiliària en els pisos de lloguer

Colau reclama limitar per llei l'increment dels preus de lloguer dels pisos a la ciutat

RedaccióActualitzat

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, reclama que es posin límits a l'alça dels preus de lloguer de pisos. Colau ho ha demanat en la presentació d'una segona fase de més de 250 pisos de lloguer social. A Barcelona, després d'anys d'estancament, el preu dels pisos de lloguer s'ha enfilat fins a més d'un 8% en alguns barris i ja és la ciutat de l'Estat amb els lloguers més cars.

Barcelona acaba d'incorporar 255 pisos al parc de lloguer social. 50 d'aquests habitatges són cessions de CaixaBank, i la resta, comprats per sota del preu de mercat a diferents entitats bancàries. Colau, avui sí, ha posat nom a qui no col·labora prou, el BBVA, que té un miler de pisos buits a Barcelona.

Bona part dels pisos aconseguits els últims mesos ja estan ocupats de manera il·legal. L'ajuntament ha canviat la normativa i aquestes famílies podrien regularitzar la seva situació si hi ha necessitat econòmica i arrelament. Ara bé, en quedaran exclosos els ocupants que hagin provocat molèsties a la comunitat o hi hagi activitat delictiva en l'ocupació. 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut