Un agent camina pel tram final del carrer Balmes mentre la Guàrdia Urbana manté allunyats del centre els ciutadans, el 17 d'agost de 2017 (hori…
Un agent camina pel tram final del carrer Balmes mentre la Guàrdia Urbana manté allunyats del centre els ciutadans, el 17 d'agost de 2017 (horitzontal)

L'Ajuntament de Barcelona activa el Pla Bàsic d'Emergències després de l'atemptat terrorista a Les Rambles

Actualitzat

ACN Barcelona.-L'Ajuntament de Barcelona ha activat el pla bàsic d'emergències municipal per incidents amb múltiples víctimes per l'atropellament massiu que ha ocorregut aquesta tarda a la Rambla de Barcelona. Segons un comunicat del consistori, tots els serveis d'emergència estan activats i el Centre de Coordinació gestiona la resposta a l'emergència. L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, s'ha traslladat al centre de coordinació antiterrorista del departament d'Interior juntament amb els tinents d'alcalde Janet Sanz, Jaume Collboni i el comissionat de Seguretat, Amadeu Recasens. Per la seva banda, el conseller d'Interior, Joaquim Forn ha anunciat que s'han anul·lat tots els actes públics programats a la ciutat, incloses les festes de Gràcia.

L'Ajuntament de Barcelona també ha activat els serveis del Centre d'Urgències i Emergències de Barcelona, que s'han traslladat al lloc dels fets per a atendre les persones afectades. De moment, es recomana evitar anar a la Rambla de Barcelona i als entorns de la plaça Catalunya. Així mateix, cal evitar difondre informacions no contrastades i seguir la informació des dels canals oficials de l'Ajuntament de Barcelona, dels Mossos d'Esquadra i de Transports Metropolitans de Barcelona.Transport públic afectatTransports Metropolitans de Barcelona ha informat que estan tancades algunes estacions cèntriques de la línia 3. Aquesta línia funciona de Zona Universitària a Espanya i de Lesseps a Trinitat Nova. Així mateix, s'ha tancat la parada de Passeig de Gràcia de l'L2, l'L3 i l'L4. Pel que fa a la línia 2 del metro, només funciona de Sagrada Família a Badalona Pompeu Fabra. També s'ha suspès el servei del Bus Turístic. També estan desviats els autobusos que circulen dins del perímetre comprès pels carrers Casanovas, Aragó, Passeig Sant Joan i Passeig de Colom.

Anar al contingut