Caixes de roba de la Guàrdia Urbana de Badalona, per estrenar i obsoleta. Imatge del 24 de gener de 2017. (horitzontal)
Caixes de roba de la Guàrdia Urbana de Badalona, per estrenar i obsoleta. Imatge del 24 de gener de 2017. (horitzontal)

L'Ajuntament de Badalona troba més de 500 peces de vestuari de la Guàrdia Urbana sense estrenar que han quedat obsoletes

ACN Badalona.-L'Ajuntament de Badalona ha localitzat en un magatzem municipal caixes plenes de roba per equipar la Guàrdia Urbana. Hi ha més de 500 peces per estrenar, entre polars, jaquetes, anoracs, camises, samarretes i pantalons, però es tracta d'uniformes anteriors al canvi de vestuari que es va fer el 2012 i, per tant, ara és material del tot obsolet. L'alcaldessa, Dolors Sabater, acusa l'anterior govern del PP de mala gestió per haver canviat el vestuari de la policia quan encara existia molta roba per estrenar, comprada en l'època de la sociovergència. "És una malversació de diner públic molt important", ha etzibat Sabater. Ara la roba, valorada en més de 43.000 euros, molt probablement s'haurà de destruir perquè està identificada i "no és reutilitzable".

El magatzem on s'ha trobat la roba està ubicat a l'avinguda Alfons XIII de Badalona, al límit entre els barris de Sant Roc i Llefià. Generalment, l'utilitza la Guàrdia Urbana per emmagatzemar material decomissat en operacions policials, però segons ha explicat el govern municipal, el desordre existent havia fet passar per alt les caixes amb la roba obsoleta que es va comprar pels agents en l'últim mandat en què va governar el PSC.Un cop fet l'inventari s'hi ha trobat, 74 polars, 28 jaquetes, 56 anoracs, 18 camises, 2 samarretes, 50 uniformes per als treballadors de la grua i 285 pantalons que, a més, estaven en mal estat. Segons ha detallat l'alcaldessa, aquests pantalons provocaven picors a les cames dels agents.A banda de denunciar la pèrdua de diners en roba que revela la troballa, el govern municipal investigarà també fins a quin punt l'empresa que va subministrar els uniformes va complir amb el plec de clàusules del contracte i va reposar els pantalons defectuosos o si, per contra, també ha suposat una pèrdua addicional per al consistori.Amb tot, però, l'alcaldessa, Dolors Sabater, focalitza les seves crítiques sobre el PP -qui va comprar el material va ser el darrer govern sociovergent- i denuncia que els populars no va fer una bona gestió d'aquest excedent de roba quan van governar, ja que en lloc de posar-la a disposició dels agents la va abandonar i va gastar diners en la renovació de tot el vestuari del cos.Sabater lamenta que el material no es pugui aprofitar perquè està identificat amb els escuts de l'Ajuntament i la Guàrdia Urbana de Badalona i creu que s'haurà d'acabar destruint. Tot i això, posa la roba a disposició d'altres coses perquè, si volen, valorin la possibilitat de substituir els escuts per poder-la reutilitzar.

Anar al contingut