Arenys de Munt

L'Ajuntament d'Arenys de Munt consulta als veïns com els agradaria que se soterrés la riera

L'Ajuntament d'Arenys de Munt, al Maresme, ha convocat la consulta abans d'adjudicar definitivament l'obra de canalització de la riera, amb la intenció que tothom hi pugui dir la seva. La gent que hi treballa a prop fa temps que en reclama la cobertura, ja que se sol desbordar quan hi ha pluges intenses com les d'aquesta setmana. En canvi, la plataforma ciutadana Salvem la Riera ha rebutjat de ple el soterrament i ha lamentat que el consistori hagi tirat pel dret amb l'avantprojecte, sense preguntar als veïns si són favorables al soterrament a no.

Actualitzat

L'avantprojecte que se sotmet a votació popular estableix que la riera quedaria dividida en quatre trams. Cadascun s'urbanitzaria de manera diferent, en funció dels usos que tingués. Segons l'alcalde d'Arenys de Munt, Andreu Majó, l'objectiu del referèndum és copsar el suport que té un projecte "molt obert" que es convertirà en definitiu "amb l'ajuda i participació de tots".

Partidaris i detractors

Els partidaris del projecte denuncien que estan tips de veure com la riera es desborda amb la pluja, tal com va passar dimecres passat, i per això consideren urgent que es faci l'obra. En canvi la plataforma Salvem la Riera pensa que abans s'hauria d'haver decidit "amb garanties democràtiques si es vol o no la canalització". La plataforma ha assegurat que el projecte de canalització va en contra de la legislació europea sobre l'aigua i ha acusat el Ministeri de Medi Ambient d'haver-se saltat els tràmits administratius "per la pressió de l'Ajuntament i la Generalitat".

La riera d'Arenys de Munt és l'última que té pendent l'execució del pla contra les riuades del Maresme, un pla impulsat el 1992 pel govern espanyol i la Generalitat.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut