Barcelona

L'aigua està garantida per l'estiu, però augmenta el risc d'incendis aquest hivern

El departament de Medi Ambient garanteix que no hi haurà restriccions d'aigua, per a ús domèstic, fins a final d'estiu. Això, malgrat que Catalunya passa la sequera més greu dels últims seixanta anys, i que no es preveuen pluges abundants a les pròximes setmanes. Segons la Generalitat, l'estalvi d'aigua que fan els cituadans i les mesures d'emergència permeten ajornar uns mesos les restriccions d'aigua.

Actualitzat
Catalunya passa una de les sequeres més greus dels últims seixanta anys. Tot i així, les mesures d'emergència assumides per les administracions i l'estalvi d'aigua que fan els ciutadans, garanteixen el subministrament fins a final d'estiu. Segons el conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, "en el moment que entréssim en la situació d'emergència 1, que està conformada per unes reserves d'entre el 20 i e 15% als embassaments, tampoc en aquest cas comportarien restriccions" de l'aigua per a ús domèstic.

En canvi, aquesta greu sequera comporta un risc més alt d'incendis forestals aquest hivern. És per això que el departament d'interior ha incorporat 121 persones a la direcció general de prevenció i extinció d'incendis.
Anar al contingut