Barcelona

L'aigua acumulada als pantans permet derogar la prohibició de regar jardins i omplir piscines

Catalunya passarà divendres a la fase d'excepcionalitat I gràcies a les pluges dels últims dies que han deixat uns 20 hectòmetres cúbics d'aigua al sistema Ter-Llobregat. Això comportarà l'aixecament de les prohibicions de regar jardins i omplir piscines. Tot i això, el conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, ha dit que cal evitar un excés de triomfalisme. Segons Baltasar, "hem sortit de l'UCI i hem passat a planta, però encara som a l'hospital". Per tant, demana als usuaris, regants i industrials que no es relaxin en l'esforç estalviador. Coincidint amb aquest anunci, el primer vaixell carregat amb aigua ha arribat aquest matí al port de Barcelona.

Actualitzat

El sistema Ter-Llobregat sortirà divendres que ve de la situació d'excepcionalitat II, vigent des de l'abril passat, i passarà a excepcionalitat I, en augmentar fins al 29% el nivell dels embassaments interns, cosa que implica que s'aixecaran les sancions i restriccions previstes per malgastar aigua potable.

"Hem sortit de la unitat de cures intensives (UCI) i hem passat a planta, però seguim a l'hospital", ha afirmat el conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, per advertir que la situació hídrica a Catalunya ha millorat gràcies a les últimes pluges, encara que continua "molt lluny de la normalitat".

El temporal de Llevant que aquests últims dies ha afectat Catalunya ha deixat uns vint hectòmetres cúbics d'aigua en el sistema Ter-Llobregat, que proveeix l'àrea metropolitana de Barcelona, cosa que ha situat el nivell dels embassaments d'aquesta conca en el 28,9% de la seva capacitat màxima.

Això permetrà que divendres que ve, quan s'actualitzi el decret de sequera, se superi la fase d'excepcionalitat II i es passi a la I i, per tant, s'aixequin les restriccions previstes en aquest escenari, com és la prohibició de regar jardins o d'omplir piscines amb aigua potable, actuacions que es poden sancionar amb multes d'entre 30 i 3.000 euros, en funció de la superfície que tinguin.

Amb l'entrada a la fase d'excepcionalitat II, es van aplicar un seguit de mesures que inclouen aquestes multes contra el malbaratament d'aigua i es va centrar l'atenció en el reg de jardins, prats, horts, zones verdes i esportives, l'emplenament de piscines, estanys i fonts o també el rentat de tota mena de vehicles amb mànega, tret del que es fes en empreses que s'hi dediquen.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut