Madrid

L'Agència Tributària recapta 61 milions investigant operacions amb bitllets de 500 euros

La vigilància sobre els bitllets de 500 euros ha donat el seu fruit. L'Agència Tributària (AEAT) ha recaptat fins a 61 milions amb les seves investigacions sobre operacions amb aquests bitllets. La xifra correspon a autoliquidacions extemporànies dels anys 2003, 2004 i 2005. En total s'han fet unes 12.000 operacions en aquest temps i en la majoria de casos s'han trobat indicis de frau. Ara l'objectiu és concloure la investigació dels delictes comesos fa quatre anys, ja que prescriuen aquest 30 de juny.

Actualitzat
El director de l'Agència Tributària, Luis Pedroche, explica que la investigació d'operacions amb bitllets de 500 euros ha permès al fisc recaptar "61 milions d'euros fins al 31 de març per autoliquidacions extemporànies" de contribuents investigats.

Segons afirma l'AEAT, la recaptació és causa directa de la vigilància en marxa per investigar delictes fiscals relacionats amb l'ús de bitllets grans en unes 12.000 operacions des del 2003. Totes les declaracions extemporànies corresponen a contribuents als quals se'ls ha fet algun tipus de requeriment perquè justifiquin l'ús d'aquests bitllets.

Fins ara, pràcticament s'ha conclòs la primera fase d'investigació de les 4.195 operacions corresponents a l'any 2003 que van ser objecte d'observació. D'aquestes, entre el 60% i el 70% són sospitoses d'estar relacionades amb algun frau. Els possibles delictes comesos a través d'aquestes operacions prescriuran el 31 de juny, quatre anys després de la presentació de la declaració d'IRPF o de l'impost sobre societats. Per això, Pedroche ha explicat que l'Agència ha dedicat els últims tres mesos a investigar cadascuna d'aquestes operacions.

Vigilant el sector immobiliari

Entre els focus de vigilància destaquen les investigacions de l'AEAT relacionades amb les operacions amb bitllets de 500 euros en el sector immobiliari. Pedroche assegura que "el control permanent ha anat produint un millor compliment".

Pedroche assegura que, en data 31 de març, l'Agència Tributària està complint el 100% dels objectius per al 2008, tant en matèria de prevenció com en lluita contra el frau. L'Agència assegura que estan satisfets "sense caure en l'autocomplaença".
Anar al contingut