L'Agència Tributària de Catalunya fa aflorar 360 milions d'euros de frau fiscal

L'impost sobre transmissions patrimonials i el de successions és l'àmbit en què s'ha detectat el frau més gran
L'Agència Tributària de Catalunya fa aflorar 360 milions d'euros de frau fiscal
Barcelona

L'Agència Tributària de Catalunya fa aflorar 360 milions d'euros de frau fiscal

L'impost sobre transmissions patrimonials i el de successions és l'àmbit en què s'ha detectat el frau més gran
Redacció Actualitzat
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Engegar/Aturar Silenciar Pujar el volum Disminuir el volum Instruccions per interactuar amb el player
imatge

L'Agència Tributària de Catalunya fa aflorar 360 milions d'euros els dos primers anys d'aplicació del pla per reduir el frau fiscal. La meitat dels diners defraudats provenen de l'impost de transmissions patrimonials. Ho ha explicat el vicepresident del govern i conseller d'Economia i Hisenda, Oriol Junqueras, durant la presentació del Pla de prevenció i reducció del frau fiscal i de foment de les bones pràctiques tributàries 2015-2018.

La gestió, la inspecció i la recaptació dels impostos que gestiona el govern han servit per descobrir un frau de 190 milions el 2015 i de 170 l'any passat. Les principals bosses de frau s'han detectat en dos tributs: el de transmissions patrimonials, que es paga quan es compra un habitatge o un cotxe de segona mà, amb 145 milions, un 40% del total, i, amb un percentatge similar, el de successions i donacions, amb 133 milions.

El frau descobert en l'impost de patrimoni ha estat de 60 milions, mentre que en el del joc ha arribat als 20 milions. En el cas de patrimoni, un tribut que recapta l'Estat, però en el qual la Generalitat té competències en la inspecció, Junqueras ha destacat la col·laboració entre totes dues administracions. De cara a aquest any, una de les prioritats serà investigar les persones que localitzen de manera fictícia la seva residència fiscal per no pagar impostos a Catalunya.

Polèmica amb els registradors de la propietat

A partir de l'1 de setembre la Generalitat assumirà les tasques de liquidació dels registradors de la propietat, un mes abans que acabi el conveni que tenien firmat. Els registradors han anunciat que denunciarien aquesta finalització avançada del contracte. Sobre aquesta qüestió, el secretari d'Hisenda, Lluís Salvador, està convençut que la major part s'incorporarà a la plantilla de la futura hisenda catalana:

" Estem reunint tots i cadascun dels treballadors de les oficines liquidadores de cadascuna de les vegueries, i li puc assegurar que la resposta per part dels treballadors de les oficines liquidadores en un 90 llarg per cent és absolutament positiva, d'alta receptivitat i molt satisfets de tenir l'oportunitat de passar a treballar a l'administració tributària catalana."

 

 

VÍDEOS RELACIONATS