L'Agència Tributària alerta d'una estafa amb correus falsos que demanen dades personals per a la devolució de la renda

L'Agència Tributària ha advertit que circulen per internet correus electrònics falsos que, en nom d'aquest organisme, demanen les dades personals del contribuent per tornar-li el diners de la declaració de la renda. Es tracta d'una estafa similar al que es coneix com a "phising". Fins ara, els casos coneguts estaven relacionats amb bancs i caixes i també recorrien al "mail" per obtenir dades personals dels internautes. Des de l'Agència Tributària han remarcat que mai no contacten amb els contribuents per la via del correu electrònic i que, en cas de rebre'n un de sospitós, el millor que es pot fer és eliminar-lo sense contestar-lo. <br><br>
L'Agència Tributària alerta d'una estafa amb correus falsos que demanen dades personals per a la devolució de la renda
Madrid

L'Agència Tributària alerta d'una estafa amb correus falsos que demanen dades personals per a la devolució de la renda

L'Agència Tributària ha advertit que circulen per internet correus electrònics falsos que, en nom d'aquest organisme, demanen les dades personals del contribuent per tornar-li el diners de la declaració de la renda. Es tracta d'una estafa similar al que es coneix com a "phising". Fins ara, els casos coneguts estaven relacionats amb bancs i caixes i també recorrien al "mail" per obtenir dades personals dels internautes. Des de l'Agència Tributària han remarcat que mai no contacten amb els contribuents per la via del correu electrònic i que, en cas de rebre'n un de sospitós, el millor que es pot fer és eliminar-lo sense contestar-lo.

Actualitzat
Els estafadors intenten enredar els usuaris de la xarxa amb un bon ham: un correu electrònic que anuncia que Hisenda li ha de tornar una devolució pendent de la declaració de la renda. El correu porta el mateix logotip que l'Agència Tributària i, per tant, és fàcil caure en l'engany. A partir d'aquí, però, hi ha aspectes sospitosos, com ara que es demana el número de la targeta de crèdit per fer l'ingrés dels diners. En realitat, l'Agència Tributària mai no ingressa mitjançant el número de la targeta.El correu adverteix que en un termini de sis a nou dies s'ingressarà l'import, però avisa que el reemborsament es pot retardar per diverses raons. I encara hi ha un últim detall sospitós, que és el fet que el correu redirecciona cap a un domini semblant al de l'Agència Tributària, en concret www.aets.es, mentre que els oficials són www.aeat.es, www.agenciatributaria.es i www.agenciatributaria.com.Aquest atac cibernètic és especialment perillós perquè aquests dies es tanca el termini de la devolució de l'IVA, cosa que podria induir molta gent que està pendent que li tornin aquests diners a acceptar aquesta proposta de devolució. L'Agència Tributària estudia emprendre mesures legals contra l'estafa.De tota manera no és l'única institució pública que ha estat involucrada en un frau. Aquesta setmana, un correu que simulava ser de l'Institut d'Estadística també demanava dades personals amb el pretext de fer una enquesta.

NOTÍCIES RELACIONADES