Darmstadt

L'Agència Espacial Europea, preocupada per la inestabilitat del robot "Philae" sobre el cometa

Els científics de l'Agència Espacial Europea intenten situar exactament el robot, perquè hi ha el risc que les seves bateries solars no s'estiguin carregant

RedaccióActualitzat

Els científics de l'Agència Espacial Europea estan analitzant la situació del robot "Philae" després de l'exitós aterratge de dimecres sobre el cometa 67P/Txuriúmov-Guerassimenko. L'estabilitat del mòdul és un dels principals motius de preocupació, ja que en depèn el que es pugui fer a partir d'ara pel que fa a l'experimentació.

La principal prioritat dels experts és trobar el lloc exacte on es troba el "Philae". Saben que el robot no està gaire lluny de la zona prevista, aproximadament a un quilòmetre, però cal determinar-ne la situació exacta perquè es podria trobar en una àrea inclinada i poc il·luminada que podria dificultar alguns dels experiments. "Pel que sembla, té poca il·luminació i poca incidència solar i no carrega bateries. Això faria que la vida del satèl·lit s'escurcés considerablement", explica Vicenç Companys, responsable de Fly Dinamics, la unitat de navegació de la nau "Rosetta".

A mesura que se sàpiga la posició del "Philae" es decidirà sobre l'activació dels diferents instruments per evitar posar el robot en una situació delicada. "Tots els instruments mecànics són perillosos perquè el lander no s'ha pogut ancorar i aleshores qualsevol instrument mecànic pot fer que el landing es tombi", afegeix Companys.

Tot i això, els responsables de la missió estan satisfets i són optimistes sobre la possibilitat de fer gran part dels experiments previstos en la missió Rosetta.

"Rosseta" i "Philae" a les xarxes socials

A través de Twitter, "Philae" comunicava al món en diferents idiomes la seva arribada al cometa:

El robot i la sonda Rosetta s'han intercanviat nombrosos i enginyosos missatges en els últims dies a través de les xarxes socials.

A través de l'etiqueta #CometLanding també es poden seguir les impressions dels usuaris sobre aquesta fita històrica.

L'objectiu d'aquesta missió d'alt risc és rebre informació sobre els orígens de l'univers i de la vida a la Terra.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut