Foto dels responsables de tirar endavant l'harmonització fiscal a la comarca del Berguedà. Imatge del 4 d'octubre de 2016 (Horitzontal).
Foto dels responsables de tirar endavant l'harmonització fiscal a la comarca del Berguedà. Imatge del 4 d'octubre de 2016 (Horitzontal).

L'Agència de Desenvolupament del Berguedà impulsa l'harmonització fiscal per captar noves inversions

Actualitzat

ACN Olvan.-L'Agència de Desenvolupament del Berguedà ha presentat aquest dimarts una iniciativa innovadora d'harmonització de les ordenances fiscals pels municipis berguedans per facilitar l'activitat econòmica i productiva. La proposta, que va ser provada per la Junta General de l'Agència, formada pel Consell Comarcal, els 31 ajuntaments, ACEB, Cambra de Comerç, Hostaleria i Turisme i els sindicats UGT i CCOO, pretén presentar el Berguedà com un territori amb avantatges competitius. A partir d'ara, aquesta proposta haurà de ser incorporada en les ordenances fiscals de cadascun dels municipis i estableix un conjunt de bonificacions i descomptes als impostos de Vehicles de Tracció Mecànica, Construccions i Obres i Activitat Econòmiques a partir de criteris de creació d'ocupació, energies renovables i foment dels polígons industrials.

El president de l'Agència, David Font, ha assenyalat que la proposta d'harmonització fiscal és "una eina més per facilitar l'activitat econòmica i millorar la capacitat atractiva del Berguedà per captar noves inversions empresarials, buscant noves oportunitats i generant creixement econòmic".

Anar al contingut