L'Agència Catalana de l'Aigua nega cap incompliment de la llei en el cabal mínim del riu Ter al seu pas per Girona

Respon així a la denúncia de la plataforma Aigua és vida, que calcula que hi passen uns 3 metres cúbics per segon

RedaccióActualitzat

L'Agència Catalana de l'Aigua nega cap incompliment de la llei en el cabdal que circula pel riu Ter al seu pas per la ciutat de Girona. Respon així a la denúncia de la Plataforma "Aigua és vida", que acusa l'ACA de falsejar les dades del cabal del Ter. Asseguren que les medicions diàries que han començat a fer aquest març apunten que no arriba al cabal mínim. L'ACA defensa que el 93% dels dies el riu té un volum superior al fixat a la llei del 1959, que marca el volum en 3 metres cúbics per segon. 

El director de l'àrea d'abastament d'aigua de l'ACA, Jordi Molist, en declaracions a Catalunya Ràdio, assegura que aquest "és un pla que fixa objectius de futur, però que la llei vàlida és la del 1959".

Molist també nega que "tres quartes parts de l'aigua del Ter vagin directament cap a Barcelona", com argumenta la plataforma Aigua és Vida. Diu que ronda el 50%, i que això està per sota dels límits permesos que determina la mateixa llei.

Els membres de la plataforma de defensa del riu diuen que mantindran els mesuraments diaris fins que pel riu hi baixin com a mínim els 4,6 metres cúbics per segon d'aigua que la Generalitat va establir l'any 2006. 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut