Barcelona

L'aeroport del Prat recupera la normalitat en un dels dies de més volum de vols de l'any

L'aeroport del Prat ha operat amb normalitat gairebé total durant tot el dia. Així ho han assegurat des de la direcció de l'aeroport, que ha doblat el personal per fer front a l'increment d'activitat. I és que als problemes que encara es podien arrossegar des de divendres, avui és un dels dies més forts de moviments aeris de l'estiu. A les 19.00 hores, l'aeroport havia realitzat el 68% de les 952 operacions previstes per avui i continua funcionant amb plena normalitat.

Actualitzat

L'aeroport del Prat sembla que ha recuperat la normalitat després del col·lapse ocasionat per la vaga dels treballadors de terra divendres passat. Tot i això, aquest matí hi continuava havent llargues cues davant dels taulells de facturació. Als retards que encara s'acumulen des de divendres s'hi ha afegit la circumstància que avui és un dels dies de més intensitat de trànsit als aeroports, perquè és el primer o l'últim de les vacances d'estiu per a molta gent.

Malgrat tot, el director de l'aeroport del Prat, Fernando Echegaray, ha assegurat que l'aeròdrom opera amb "absoluta normalitat" i que la seva activitat de pistes, hipòdroms i taulells de facturació es troba en "ple rendiment".

A les 19.00 hores, ja s'havien realitzat 645 de les 952 operacions previstes, una situació que AENA considera "la pròpia d'una jornada d'operació sortida de les vacances d'agost", que s'acabarà dema.

En una entrevista a Catalunya Informació, el director de l'aeroport de Barcelona, Fernando Echegaray, ha dit que hi està treballant el doble de personal per fer front a l'increment d'activitat que sol donar-se avui, que és un dels que registra més trànsit de tot l'any, i restablir definitivament la normalitat.

A més, Echegaray ha demanat disculpes a tots els viatgers afectats per la vaga i ha dit que s'atendran totes les reclamacions que els clients presentin, en particular aquells que han perdut les maletes, als quals ha dit que les recuperaran en un o dos dies. 

Nou vols cancel·lats

Tot i la millora de la situació a l'aeroport, segons han informat fonts d'AENA, s'han produït nou cancel·lacions de vols. L'aeroport també ha reforçat serveis com la neteja, la seguretat, el manteniment, la informació als usuaris i l'aparcament per atendre els més de 150.000 passatgers que es preveu que passin per les instal·lacions.

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut