Barcelona

L'aeroport del Prat es queda dues hores sense servei de taxi per protestar per la falta d'espai

El Grup de Taxistes Independent (GTI) ha fet aquest matí una aturada de dues hores a l'aeroport del Prat i ha impedit la circulació de taxis i la recollida de passatgers a totes les terminals, en protesta per la falta d'espai per a aquests vehicles. Els membres d'Avant-GTI no descarten convocar més protestes i aturades a finals d'aquest mes o a principis de desembre si persisteix el desacord amb AENA.

Actualitzat
El president del sindicat Avant-GTI, José María Soto, ha explicat que la protesta, que s'ha desenvolupat entre les vuit i les deu del matí, s'ha convocat davant la falta d'espai físic perquè els taxistes puguin recollir els passatgers, ja que en els mateixos carrils s'ubiquen sis línies d'autobús. "Moltes vegades -ha indicat- els autobusos es col·loquen en doble filera i bloquegen la sortida dels taxis", ha explicat.

Soto ha indicat que l'octubre passat representants dels taxistes i d'AENA es van reunir per buscar una solució a aquesta falta d'espai però que, des d'aleshores, l'entitat pública que gestiona els aeroports no ha complert el que va prometre per agilitzar la sortida dels taxis.

El conflicte és especialment complicat a la terminal C, on s'ubica el pont aeri, en ser la més allunyada de la graella on se situen els taxis al Prat.

La protesta ha causat la indignació de nombrosos passatgers, que no sabien que es feia aquesta vaga i que han hagut d'agafar un autobús o esperar fins a les deu del matí, quan la protesta ha finalitzat, sense incidents.

Soto ha informat que, malgrat aquest distanciament, els taxistes ja han pactat amb AENA que a la nova terminal sud de l'aeroport barceloní, actualment en construcció, els taxistes disposaran de tres carrils en exclusiva per recollir passatgers.
Anar al contingut