Aeroport de Palma
Aeroport de Palma
Palma

L'aeroport de Son Sant Joan es dirà Aeroport Internacional Ramon Llull

El canvi és farà efectiu aquest estiu

Actualitzat

L'aeroport de Son Sant Joan, a Palma, canviarà de nom i es convertirà en l'Aeroport Internacional Ramon Llull. El Consell de Mallorca ha rebut el vistiplau del Ministeri de Foment i vol fer-ho efectiu aquest estiu. El govern de l'illa invertirà 250.000 euros per normalitzar el rètol i posar-lo en català.

Els mallorquins aprofiten un escenari com aquest per projectar el seu mallorquí més universal. El president del Consell Insular de Mallorca, Miquel Ensenyat, ha explicat que cal donar relleu a la gent important que ha precedit als actuals mallorquins, sobretot ara que Mallorca viu una crisi d'identitat a dins d'Europa, on "som més famosos pels comes etílics en determinades zones turístiques que pel que realment és Mallorca".

L'aeroport de Palma

L'Aeroport de Palma-Son Sant Joan, també conegut com a Aeroport Internacional de Son Sant Joan està situat a 8 km del centre de la ciutat de Palma, estratègicament situat entre la zona turística de la Badia de Palma i la ciutat, a l'emplaçament d'una antiga base militar encara existent. Inaugurat els anys 60, època del boom turístic a les Illes Balears, per substituir l'antic Aeroport de Son Bonet.

Està ben comunicat amb la ciutat a través de l'autopista de Llevant i de dues línies d'autobusos interurbans.

És el tercer aeroport en importància de l'estat espanyol per volum de passatgers, només superat per l'Aeroport Internacional de Barajas a Madrid i l'Aeroport Internacional de Barcelona - el Prat. Rep una gran quantitat de vols procedents d'Europa, especialment d'Alemanya i el Regne Unit.

Anar al contingut