Lleida

L'aeroport de Lleida-Alguaire tanca la temporada d'hivern amb 25.000 passatgers en cinc mesos

L'aeroport de Lleida-Alguaire tanca aquest diumenge la temporada d'hivern amb la tornada al Regne Unit dels últims esquiadors que han triat el Pirineu per passar aquests dies de Setmana Santa. El balanç dels últims cinc mesos ha estat molt positiu a l'aeroport lleidatà, per on han passat un total de 25.000 passatgers. L'hivern vinent esperen poder incrementar el nombre de viatgers, amb nous vols xàrter procedents de Rússia.

RedaccióActualitzat
Els primers passatgers que el turoperador britànic Neilson Thomas Cook va portar a l'aeroport de Lleida-Alguaire van arribar el desembre passat. L'arribada d'aquest turoperador, que ha enllaçat regularment Lleida amb les ciutats de Belfast, Birmingham, Bristol, Manchester i Londres, ha donat un impuls a una instal·lació que des del territori es considera estratègica.

A falta de xifres oficials, des que es van posar en marxa les operacions de vols xàrter des del Regne Unit, es calcula que han passat per l'aeroport uns 25.000 passatgers, amb una ocupació mitjana dels avions d'entre el 80 i el 90 per cent.

Amb un turisme centrat en la neu, les operacions de Neilson Thomas Cook no seguiran els pròxims mesos, però hi ha intenció de tornar a partir de l'hivern vinent.

Un altre objectiu per a la instal·lació és atraure el turisme rus. L'any passat no es va arribar a cap acord, però per a la temporada que ve ja hi ha tancat un vol setmanal des de Moscou que portarà fins a 140 turistes.

A més, a diferència del turoperador britànic, que oferia paquets principalment en pistes d'esquí andorranes, el vol pactat amb el turoperador rus preveu que els esquiadors es quedin al Pirineu català, en concret a l'estació de Vaquèira-Beret.

A partir d'ara, i fins després de l'estiu, Lleida-Alguaire tindrà els vols regulars d'Air Nostrum a les illes Balears, i aviat una nova connexió de vols xàrters també amb les illes.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut