Alguaire (Lleida)

L'aeroport de Lleida-Alguaire supera amb èxit l'examen d'AENA

L'aeroport de Lleida-Alguaire va completar amb èxit total l'examen tècnic d'AENA del juny passat. La infraestructura compleix totes les normes de seguretat internacional i no presenta cap mena de problema. Mentre la Generalitat ultima els tràmits administratius, les terres de Lleida confien que la inauguració del nou aeroport estimularà el sector econòmic de la zona.

Actualitzat
L'aeroport d'Alguaire és apte per volar. Aquesta és la conclusió a la qual ha arribat AENA després d'estudiar els resultats de les proves que s'hi van realitzar a principis del mes de juny passat. El Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat ja ha rebut el certificat que acredita el nou aeroport de les teres de Lleida per iniciar operacions comercials a partir de la tardor.

Les proves que va desenvolupar AENA van consistir bàsicament en maniobres d'aterratge i enlairament i vols breus a l'entorn de la pista, que van servir per calibrar els sistemes de navegació aèria abans de la seva estrena, i van ser dutes a terme pel personal especialitzat amb l'aeronau Beechcraft model B200, un aparell dedicat a l'avaluació de noves infraestructures aeroportuàries.

Tots els paràmetres de seguretat i tolerància establerts per Aviació Civil, amb aplicació universal, es van superar correctament, mentre que els ajuts visuals i instrumentals funcionen amb total normalitat.

Després d'aquest pas decisiu, encara queda molt camí per recórrer. De moment, està previst que l'aeroport entri en funcionament complet a finals d'aquest mateix any, però abans cal enllestir els acabats de la infraestructura, ha de tenir lloc un concurs per trobar una empresa concessionària, s'han d'establir pactes amb les diverses companyies aèries i s'han de concretar els plans de vol. A més a més, s'ha d'engegar una campanya de promoció de l'aeroport i se n'ha de definir el model de gestió, aspecte que també afecta a l'aeroport del Prat i que manté en tensió la Generalitat i el govern central.

L'aeroport de Lleida-Alguaire és el primer promogut per la Generalitat (amb una inversió de 90 milions d'euros), que ja ha avançat que facilitarà la introducció de noves companyies aplicant algunes mesures d'ajut, com la gratuïtat de les taxes durant tot el 2010. Fins ara, l'administració catalana ja ha establert comunicacions amb 24 companyies.

La inauguració de l'aeroport suposarà una revifada econòmica a les terres de Lleida, alhora que estimularà diversos sectors com l'agricultura, la indústria i els serveis. D'una banda, ja s'han presentat més de 3.000 sol·licituds per treballar al nou aeroport i s'han adjudicat vuit llicències de taxi; i, de l'altra, es preveu que la infraestructura operi seguint un model de servei mixt, és a dir, compaginant els vols comercials amb el transport de mercaderies.

Si tot acaba bé, la Paeria estrenarà aeroport ben aviat i farà un pas de gegant en les infraestructures de comunicació.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut