Barcelona

L'aerolínia Gadair desbanca Iberia i es quedaria amb Spanair

Una petita companyia aèria amb seu a Barcelona, Gadair, sembla que és la principal candidata a quedar-se amb Spanair per uns 500 milions d'euros. Fonts del sector expliquen que aquest matí l'actual propietària, l'escandinava SAS, s'ha reunit amb membres de Spanair, però no han volgut confirmar la venda definitivament fins que passin les eleccions. L'operació, però, està pràcticament lligada, i desbancaria l'oferta d'Iberia, l'altra candidata a quedar-se amb Spanair. Una alternativa que no agradava gaire a les institucions catalanes.

Actualitzat

El preu final de la compra de Spanair se situa a l'entorn dels 500 milions d'euros, tot i que Gadair només pagarà 150 milions i n'assumirà el deute acumulat, que puja a 350 milions d'euros.

Gadair European Airlines inclou en el seu grup companyies com Air Nicaragua, Air Ecuador, Axis Lines i Gadir Gulf, i opera vols xàrter, però encara no disposa de cap ruta regular.

La Generalitat i els empresaris catalans s'havien posicionat a favor de Gadair, davant la preocupació que Iberia comprés Spanair i ocupés els espais de la nova terminal sud de l'aeroport del Prat. A més, els empresaris desconfien dels plans d'Iberia, després que la companyia hagi anunciat l'abandonament de diverses rutes des de Barcelona en favor de la seva filial de baix cost, Clickair.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut