El president de l'AECC-Catalunya, Juli de Miquel, a la carpa central de la recaptació el 5 de maig del 2016. (Horitzontal)
El president de l'AECC-Catalunya, Juli de Miquel, a la carpa central de la recaptació el 5 de maig del 2016. (Horitzontal)

L'AECC-Catalunya Contra el Càncer mobilitza 1.000 voluntaris a Barcelona per recollir fons per a la investigació oncològica

Actualitzat

ACN Barcelona.-Un total de 1.000 voluntaris de l'Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) han sortit aquest dijous als carrers de Barcelona amb l'objectiu de recol·lectar diners per a la investigació oncològica. Amb aquesta acció anual, l'associació preveu aconseguir uns 180.000 euros que aniran dirigits concretament a ajudar a la recerca. L'associació, que té com a una de les prioritats la recerca oncològica, dedica 32 milions d'euros al camp de la recerca a nivell estatal. D'aquesta quantitat, la meitat es destina a Catalunya pel prestigi dels equips d'investigació catalans.

Des de la carpa central que l'entitat ha instal·lat al Passeig de Gràcia amb el carrer Aragó, el president de l'AECC-Catalunya, Juli de Miquel, ha volgut transmetre que "al càncer l'hi hem de plantar cara tots". També ha destacat la importància que entitats com la seva no obviïn la investigació, que considera igual de necessària que la prevenció, l'ajuda social i l'ajuda econòmica.Al llarg de l'any passat, a Catalunya es van diagnosticar uns 40.000 càncers i cada any moren 16.500 persones d'aquesta malaltia, que és la primera causa de mort en homes i la segona en dones. Segons el president de l'Associació, el número de malalts segueix augmentant a causa de l'envelliment de la població. Tot i així, ha remarcat que "la malaltia està donant resultats de curació positius"

Anar al contingut