Estats Units

Lady Gaga i altres artistes se'n van de Facebook fins que apleguin un milió de dòlars contra la sida

Els fans de Lady Gaga, Justin Timberlake, Alicia Keys, Usher o Ryan Seacrest no poden veure el perfil d'aquests artistes a les xarxes socials com Facebook ni seguir els seus comentaris a Twitter. No és un càstig, sinó una mena de "sacrifici" que aquests famosos duen a terme per a una campanya benèfica. La idea és simple, però sembla que té capacitat d'incidència.

Actualitzat
Si aquests fans volen tornar a veure els seus ídols a les xarxes socials ho tenen fàcil. Han de donar un dòlar a la causa que defensen. Es tracta d'aplegar diners per a una ONG que dedica la seva atenció als nens que han quedat orfes a causa de la sida als països africans.

L'entitat es diu Keep a Child Alive i s'anuncia dient que aquests "famosos" han mort (es refereix a la seva desaparició de les xarxes socials). I indica que se'ls pot fer reviure si se'ls ajuda a recollir els fons que s'han proposat. Ho expliquen en un vídeo.

Quan tinguin un milió de dòlars en donatius consideraran que ja han assolit el repte que es proposaven i tornaran a deixar-se veure entre les bambolines d'internet. De moment, res de res fins que els seus fans paguin per una "causa justa".

Com que entre els artistes que hi participen superen el milió de persones creuen que serà fàcil recollir els diners. A més, és una manera d'implicar els seus seguidors en un afer social encara que l'esquer sigui la seva presència a internet. Per recuperar la seva visibilitat els fans hauran d'anar a un lloc web i fer el donatiu.

L'acció comença avui amb motiu del Dia Mundial de la Sida i no se sap quant de temps s'allargarà. Tot dependrà de l'èxit que tingui la convocatòria.

Anar al contingut