Barcelona

La defensa dels acusats pel setge al Parlament veu la sentència "política" i anuncia un recurs al TC

Considera que ha primat la "pressió ambiental que es va crear després de l'absolució" i les "pressions" per part del govern català i el Parlament

Actualitzat

L'advocat Jaume Asens, que s'encarrega de la defensa d'alguns dels encausats pel setge al Parlament, ha anunciat que recorreran al Constitucional la sentència emesa aquest dimarts pel Tribunal Suprem, que anul·la l'absolució de vuit acusats i els condemna a tres anys de presó. Asens considera que és inèdit que es passi d'una sentència absolutòria a una altra de condemna sense repetir el judici.

Asens creu que s'ha produït "una vulneració greu" de la doctrina del Tribunal d'Estrasburg, que estableix que no es pot condemnar algú que ha estat prèviament absolt sense escoltar-lo ni haver practicat un nou judici. Per l'advocat, es tracta "d'una sentència més política que altra cosa", en la qual ha primat la "pressió ambiental que es va crear després de l'absolució" i les "pressions" per part del govern català i el Parlament.

Entrevistat al 3/24, Asens ha insistit que és "una sentència política" i ha recordat que un dels condemnats ho és per haver pintat la jaqueta de l'exconsellera Montserrat Tura. Per ell, "enviar una persona tres anys a la presó per pintar la jaqueta a algú ens sembla de bojos". L'advocat ha apuntat que no confien "excessivament" en el Constitucional, sinó que tenen més esperança que el Tribunal d'Estrasburg posi "les coses al seu lloc".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut