El lletrat afirma que han arribat cartes al bisbat que interfereixen en la seva feina en el litigi per les obres d'art.
El lletrat afirma que han arribat cartes al bisbat que interfereixen en la seva feina en el litigi per les obres d'art.
Lleida

L'advocat del bisbat de Lleida denuncia pressions de la diòcesi de Barbastre per les obres de la Franja

L'advocat del bisbat de Lleida, Javier Gonzalo, ha denunciat que tant el bisbe com ell mateix estan rebent pressions des de l'entorn de la diòcesi de Barbastre-Monzó en el litigi per les obres d'art de la Franja. Aquests atacs estarien violant el dret de la legítima defensa i, per això, el lletrat amenaça de portar a judici els seus autors. Aquest nou capítol del litigi arriba després que el número 2 del Vaticà, el cardenal Tarcisio Bertone, ha ordenat al bisbe Joan Piris que es retiri del procés civil obert als jutjats de Lleida quan, de fet, el bisbat ja havia demanat apartar-se de la causa.

Actualitzat
Javier Gonzalo atribueix la petició de la Santa Seu a les manipulacions que li arriben de l'entorn de la diòcesi de Barbastre-Monzó, que està sobrepassant, diu, tots els límits. El lletrat afirma que arriben cartes al bisbat que volen interferir en la seva feina, i per això és contundent. "Estan violant el dret a la legítima defensa del bisbe Piris. Queden advertides aquelles persones que dirigeixen escrits polítics i eclesiàstics al bisbe de Lleida que" davant la "pròxima notícia que tingui jo de com he d'actuar, els asseuré al banc dels acusats", ha afirmat l'advocat.

De moment, el bisbat de Lleida ha presentat un nou escrit a l'Audiència de Lleida on demana que se l'aparti del litigi per les obres d'art, per "imperatiu moral".
Anar al contingut