Jaume Alonso-Cuevillas, advocat de Carles Puigdemont
Jaume Alonso-Cuevillas, advocat de Carles Puigdemont
Barcelona

L'advocat de Puigdemont confia en la justícia alemanya: "Hi ha partit"

Carles Puigdemont continua a Alemanya a l'espera que la justícia d'aquest país determini si l'extradeix a Espanya o no

RedaccióActualitzat

La defensa de Carles Puigdemont és optimista en relació amb la situació del president cessat, que ara està en presó preventiva a Alemanya. El seu advocat, Jaume Alonso-Cuevillas, confia que, finalment, no hi haurà extradició. En va parlar aquest dissabte al programa "Preguntes freqüents", de TV3.

Alonso-Cuevillas assegura que té una gran confiança en el sistema judicial alemany i, amb prudència, creu que la justícia alemanya no l'enviarà a l'estat espanyol:

"Un optimisme prudent, jo insisteixo, hi ha partit. És evident que en aquests moments la detenció del president Puigdemont, que potser es pot allargar, és un cop dur però jo tinc moltes esperances que la justícia alemanya acabi refusant completament l'euroordre o com a mínim refusar-la parcialment, i crec que l'acabarà refusant completament."

L'advocat explica que el president deposat pel 155 està tranquil i serè. També admet que és conscient de l'enorme dificultat de ser investit en les condicions actuals.

" En aquests moments, ell té consciència, suposo, que és molt difícil que pugui ser investit mentre sigui a Alemanya, però en tot cas, ser president efectiu podent exercir actualment sembla molt difícil."

Afegeix que, si Espanya va triar Alemanya per detenir Puigdemont pensant que seria molt més fàcil extradir-lo, es va equivocar perquè és un país amb un sistema molt garantista.

La decisió final sobre l'euroordre es pot allargar més de dos mesos. De moment, el primer tràmit que s'ha de produir a partir de dimarts és que la fiscalia alemanya decideixi si admet l'euroordre a tràmit i determini si, mentre duri tot el procés, Puigdemont ha de continuar en custòdia o s'adopta alguna mesura cautelar més lleu.

Resolució de l'ONU

Neus Torbisco-Casals, que forma part de l'equip d'advocats que ha portat el procés a les Nacions Unides, planteja que un nou intent d'investidura de Jordi Sànchez pot beneficiar la situació de Puigdemont a Alemanya.

" Si a Alemanya es visualitza clarament que l'estat espanyol no compleix amb els drets polítics del senyor Sànchez, evidentment llavors ens plantejaríem, en cas d'una suposada extradició, demanar una mesura cautelar, perquè si en un cas no es compleixen els drets polítics en un altre cas que és absolutament anàleg, la previsió és exactament la mateixa."

El Comitè de Drets Humans de les Nacions Unides va acceptar a tràmit la demanda de Carles Puigdemont per "vulneració dels seus drets polítics a Espanya".

Anar al contingut