Barcelona

L'advocat de Ponsatí: "El govern espanyol està preparant una trampa per a Catalunya"

L'advocat escocès creu que l'ombra de Franco segueix ben viva i "dicta" el que fa el govern espanyol

RedaccióActualitzat

L'advocat de Clara Ponsatí a Escòcia, Aamer Anwar, creu que el sistema judicial espanyol no és independent i el que estan fent amb Clara Ponsatí i els altres exiliats és "una persecució política per acabar silenciant els catalans".

"Crec que el govern espanyol vol que hi hagi un govern a Catalunya, però que sobretot els altres governs europeus vegin, mira, les coses segueixen com sempre... oblideu-vos dels presoners polítics, oblideu-vos dels exiliats, Catalunya segueix com sempre."

"I en cert punt crec que el govern espanyol està preparant una trampa per a Catalunya. Perquè esperen que la gent acabi frustrada."

 


En una entrevista al programa "Preguntes freqüents" de TV3, l'advocat ha assegurat que Espanya vulnera els drets humans i denuncia que "això no pot seguir passant al bell mig d'Europa". Per Aamer Anwar, l'ombra del franquisme està ben viva i "dicta" el que ha de fer el govern espanyol:

"Això no és Rússia, no és algun lloc d'Àfrica, està passant al bell mig d'Europa. I jo ho he descrit com si fos l'ombra de Franco perquè és com si Franco encara fos viu i anés dictant als serveis de seguretat, al govern, això és el que hauríeu de fer per aixafar, per silenciar la veu dels catalans. Això és un abús dels drets humans."

A Escòcia, diu Aamer Anwar, la gent no entén com Espanya pot perseguir judicialment el major Trapero, "l'heroi del moment" que va detenir els terroristes dels atemptats de Barcelona, i, en canvi, no investigui els policies que van actuar contra els votants a les portes dels col·legis electorals l'1 d'octubre:

 


 

ARXIVAT A:
Article 155Govern empresonatInvestidura
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut