L'advocat de McAfee: "La mort del meu client no pot sortir gratis al sistema"

La família de John McAfee té dubtes que se suïcidés a la presó

La tesi del suïcidi de John McAfee a la presó de Brians no convenç la família. L'advocat del creador del famós antivirus informàtic que porta el seu nom ha demanat una segona autòpsia i assegura que, tan bon punt tinguin tots els resultats, demanaran les responsabilitats que calguin.

En una entrevista a "El suplement", l'advocat Javier Villalba Sánchez ha criticat el rigor i la crueltat amb què se l'ha tractat, i ha denunciat el mal ús que es fa de la presó provisional a Espanya.

"Això no li ha de poder sortir gratis al nostre sistema."

L'advocat també ha explicat que "en cap moment" de les visites que van fer ell mateix, el seu equip o la dona de McAfee, aquest "no va donar cap signe extern" que permetés intuir que tenia intenció de suïcidar-se: "En el supòsit d'haver-no notat, ho hauríem posat en coneixement de la presó i del tribunal".

La dona de McAfee, Janice McAfee, fins i tot ha acusat els Estats Units de la mort del seu marit.


Mort el dia de l'extradició

McAfee era a la presó de Brians des del 4 d'octubre de l'any passat per ordre de l'Audiència Nacional. Villalba assegura que van negar el dret a la defensa a MacAfee mantenint-lo a la presó. L'advocat ha recordat que la llei preveu opcions perquè el seu client pogués estar en llibertat, com ara una fiança, un braçalet de seguiment, la retirada del passaport o compareixences periòdiques als jutjats, que els magistrats no van contemplar.

Villalba no creu que el seu client hagi tingut un tracte "just" i que, si hagués estat en llibertat, hauria pogut preparar la seva defensa amb els advocats. L'advocat ha recordat que hi ha hagut esportistes acusats de frau fiscal que "no han trepitjat ni una comissaria ni una presó".

"Estem parlant d'impagament d'impostos, no és un delicte de sang, ni era un narcoterrorista ni un pederasta."

A McAfee, de 75 anys, el van trobar mort dimecres a la seva cel·la. Els fets, que Justícia atribueix a un suïcidi, van passar el mateix dia que se l'havia d'extradir als Estats Units per una suposada evasió d'impostos entre el 2016 i el 2018.

El jutjat d'instrucció número 5 de Martorell ha obert unes diligències prèvies per la mort. 

ARXIVAT A:
Estats Units
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut