Daniel Osàcar (a la dreta) entrant al jutjat
Daniel Osàcar (a la dreta) entrant al jutjat
Barcelona

L'advocat de l'extresorer de CDC: "Daniel Osàcar és un home honrat"

La defensa d'Osàcar demana invalidar les acusacions de Millet i els Montull perquè no van respondre les seves preguntes després d'haver incriminat el seu client

RedaccióActualitzat

Continua el judici del cas Palau. Aquest dimarts van ser les defenses de Millet i Montull les que van exposar els seus informes finals. Aquest matí era el torn de l'advocat de Daniel Osàcar, extresorer de Convergència, per a qui el fiscal demana vuit anys de presó. L'advocat d'Osàcar, Xavier Melero, al·lega que els testimonis de Millet i Montull en aquest judici han de considerar-se invàlids. Diu que va ser una confessió pactada amb la fiscalia, poc concreta i que no va tenir dret a rèplica ni a repreguntes per part de la resta de participants en el judici, i que, per tant, es va vulnerar el dret a la defensa.

L'advocat ha replicat la referència que va fer el fiscal Emilio Sánchez Ulled sobre la senyera i la cartera:

"Si alguna bandera hem d'invocar en aquest cas no és la bandera de Catalunya, és la bandera negra amb la calavera i les dues tíbies, la de la confraria dels homes del mar, la bandera de la pirateria, però no aquella que identifica la comunitat. No crec que aquest sigui un cas català o un cas específicament català. En tot cas, sí que crec que és un cas de classe, o més ben dit, de subclasse, d'una determinada classe social."

 

 

Xavier Melero manté que els convenis signats entre el Palau i la Fundació Trias Fargas van ser reals i es van complir:

"Són autèntics. El contingut és autèntic i es van fer les activitats. Vam presentar una llista. Es va formar una coral a Nou Barris i una altra a Gràcia. Núria Feliu va cantar. Ho juro. I les cobles van tocar el flabiol."

En el seu informe final, l'advocat ha dit que CDC va decidit tornar els diners d'aquests convenis al Palau de la Música perquè s'havien signat sense el vistiplau dels òrgans de govern de la institució musical.

Anar al contingut