L'advocat de La Manada recorrerà al Constitucional per falta de presumpció d'innocència

La defensa es planteja recórrer al Tribunal Constitucional una sentència que considera molt dura i que atribueix a la pressió política

RedaccióActualitzat

L'advocat de La Manada, Agustín Martínez Becerra, recorrerà al Constitucional la sentència del Suprem, que eleva la condemna a 15 anys de presó per delicte continuat de violació. Argumenta que no s'ha respectat la presumpció d'innocència dels 5 joves condemnats i ho atribueix a la pressió política.

En declaracions als periodistes davant de les portes de la presó de Sevilla 1, on hi ha els seus defensats, Martínez Becerra ha dit que estudiarà la sentència del Suprem "no com alguns polítics, que han comentat la resolució sense conèixer la sentència"

"Serem prudents, primer hem de llegir la sentència, veure els arguments que s'exposen pel Tribunal Suprem i, a partir d'aquí, s'ha de valorar si es planteja un recurs davant el Tribunal Constitucional."

També ha volgut "traslladar a la societat el respecte al dret de defensa", tot reivindicant la seva feina en el procés jurídic i lamentant "la crítica que he vist sobre la meva actuació professional, cosa que no deixa de sorprendre'm". 

Martínez ha intentat visitar els seus defensats, però no ha pogut perquè no ha pogut tramitar a temps el permís per fer-ho. Per aquest motiu, l'advocat ha criticat la rapidesa en què s'ha posat a la presó els acusats, una "normalitat que brilla per la seva absència":

"No és normal que et detenguin sense comunicar la sentència, sense un termini mínim, que pot ser de 24 hores, 72 o una setmana."

Ha defensat que, en tot moment, cap dels cinc membres de La Manada tenia la intenció de fugir de la justícia. També ha remarcat que les famílies estan "destrossades per aquest cas".

 

El furgó que, aquest divendres, va portar els membres de La Manada als Serveis Penitenciaris Sevilla 1 (EFE)

 

Sobre la possibilitat que aquesta sentència pugui influir en casos similars, com els fets de Pozoblanco, Còrdova, pels quals seran jutjats els seus defensats, ha indicat que "és un tema totalment diferent d'aquest":

"No s'ha de pensar que com els han condemnat ja a Pamplona, també se'ls ha de condemnar a Pozoblanco."

Mentrestant, algunes veus reclamen que la revisió del Suprem serveixi com a base per reformar el codi penal pel que fa a delictes sexuals
 

Per altra banda, l'únic que ha compartit les opinions del lletrat i que també apunta que el cas acabarà al Constitucional és el líder de Vox a Andalusia, Francisco Serrano.

Tot i les rèpliques que ha despertat a Twitter, Serrano no s'ha aturat i ha respost encara amb més duresa a Facebook, en un post que posteriorment ha esborrat. Afirmava que la sentència està dictada per "la turba feminista supremacista", que "és gravíssima" i que "és un torpede directe contra l'heterosexualitat, contra la relacions lliures entre homes i dones".
 


Tanmateix, Vox ha volgut desvincular-se de l'opinió de Serrano. En un comunicat, ha dit que la versió del partit a Andalusia és la que ha publicat a Twitter Alejandro Hernández, portaveu de Vox Andalusia, així com la que apareix en comptes oficials del partit. "Qualsevol comentari o valoració realitzada al marge d'allò oficial és lògicament a títol personal de qui ho subscrigui", diu la nota.
 

ARXIVAT A:
Agressió sexualTribunal Constitucional La ManadaViolència masclista
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut