Barcelona

L'advocat de Jaume Matas recorrerà la fiança imposada pel jutge a l'expresident balear

L'advocat de l'ex president balear Jaume Matas presentarà un recurs contra la fiança de 3 milions d'euros que li ha imposat el jutge i que el seu client ha d'aconseguir abans de dimecres si vol eludir la presó. Segons ha explicat a Catalunya Ràdio l'advocat de Matas, Rafael Perera, el recurs es basarà en qüestions tècniques. El jutge que porta el cas imputa a Matas dotze delictes de corrupció mentre presidia el govern balear. L'expresident balear intensifica aquests dies les gestions per aconseguir la fiança mentre creix la polèmica política i jurídica al voltant d'aquest cas.

Actualitzat
L'advocat de l'expresident balear Jaume Matas, Rafael Perera, ha anunciat que fonamentarà en motius tècnics el recurs que té previst presentar contra la fiança de 3 milions d'euros que el jutge imposa al seu client. Perera ha explicat a Catalunya Ràdio que argumentarà que no hi ha risc de fuga i que el seu client té dret a un lloc de treball. Després que el jutge li va retirar el passaport, però, Matas va presenar la seva dimissió a Pricewaterhouse Coopers als Estats Units, l'empresa on treballava des del juny del 2009 fent tasques d'assessorament mediambiental.

L'expresident balear Jaume Matas ha aconseguit en només 24 hores, i gràcies a les seves propietats immobiliàries, avals bancaris per valor d'1,5 milions d'euros, la meitat de la fiança que li ha imposat el jutge José Castro per evitar la presó pel "cas Palma Arena". Segons el seu advocat, Matas està fent personalment les gestions necessàries per reunir els diners però aprofitarà fins al final el termini, que expira dimecres 7 d'abril.

Mentrestant, creix la polèmica política i jurídica al voltant d'aquest cas. La conservadora Associació Professional de la Magistratura ha criticat la interlocutòria del jutge perquè, segons diu, conté expressions innecessàries. En aquest acte, el jutge valorava per exemple que "el Sr. Matas ha vingut a burlar-se dels simples mortals".

D'altra banda, el PSOE ha demanat explicacions a Rajoy perquè l'expresident balear no només està acusat de desviar fons públics a la seva butxaca, sinó també al finançament del PP.

Jaume Matas va comparèixer davant del jutge que instrueix el "cas Palma Arena" per respondre sobre l'elevat increment del seu patrimoni. L'expresident balear va demanar la baixa temporal del PP balear un dia abans de saber les mesures cautelars que li imposava el jutge, que li imputa dotze delictes.
Anar al contingut