Amstetten

L'advocat de Fritzl diu que no és responsable dels seus actes i que hauria d'ingressar en un psiquiàtric

L'advocat de Josef Fritzl, el jubilat austríac acusat d'haver violat i tancat la seva filla en un soterrani durant 24 anys, assegura que el seu client no és responsable dels seus actes i que, per tant, no hauria d'anar a la presó sinó a un psiquiàtric. El lletrat, que l'ha visitat per primer cop a la presó, l'ha descrit com un home trencat i acusa els mitjans de comunicació d'haver violat els seus drets com a persona, en publicar el seu nom complet i la seva fotografia. Fins ara, Josef Fritzl ha admès els càrrecs d'incest i d'haver tancat la seva filla, però refusa altres acusacions, com els d'assassinat per negligència, per la mort d'un dels seus fills-néts.

Actualitzat

En contra del que pugui semblar per les seves accions, segons l'advocat de Fritzl, Rudolf Mayer, el seu client "no és un monstre, sinó una persona". Segons Mayer, la seva primera impressió després de visitar Fritzl per primer cop va ser la d'una persona que era més aviat un "patriarca" o un "pater familias".

El lletrat, conegut al seu país per defensar casos criminals especialment complexos, ha dit que estudia recórrer a un expert propi perquè ratifiqui la seva "opinió personal" que Mayer hauria d'ingressar en una institució psiquiàtrica.

Sigui com sigui, Mayer assegura que ha rebut cartes amenaçadores per la seva decisió de defensar l'anomenat "monstre d'Amstetten". "En algunes -cartes- se'm diu que hauria d'anar a parar al soterrani amb Fritzl", assegura l'advocat.

Segons que publica el rotatiu alemany "Bild", en cas que prosperi la tesi de Mayer que el seu client no té responsabilitat en els fets, Fritzl podria ser condemnat a un màxim de 15 anys i sortir en llibertat, en cas de bona conducta, molt abans que es compleixi aquest termini.

Anar al contingut