La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, entrant amb el seu advocat, Andreu van den Eynde, al Suprem el 9 de novembre del 2017 (Horitzontal)
La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, entrant amb el seu advocat, Andreu van den Eynde, al Suprem el 9 de novembre del 2017 (Horitzontal)

L'advocat de Forcadell demana al Suprem que assumeixi la causa de l'Audiència contra el govern

La defensa sosté que la investigació als sobiranistes de la mesa del Parlament al Suprem no compta amb totes les garanties

RedaccióActualitzat

L'advocat de Carme Forcadell i Anna Simó ha presentat aquest divendres un escrit al Tribunal Suprem demanant que reclami la competència de les diligències prèvies que l'Audiència Nacional dirigeix contra el govern català.

La defensa sosté que la investigació als sobiranistes de la mesa del Parlament al Suprem no compta amb totes les garanties. Perquè si les coses segueixen com estan, hi podria haver una sentència per a ells més perjudicial, per exemple, que la que l'Audiència Nacional pogués dictar pel govern de Puigdemont.

La petició que han fet arribar al jutge Llarena diu que s'assenyalen uns delictes comesos en grup i amb missions repartides. I que si la justícia ho veu així, el millor és que tot s'abordi des d'una única causa.

A més afegeixen que a les imputacions els falta rigor tècnic i que no és un problema que el Suprem investigui no aforats, perquè ja ho està fent amb Nuet. Ell, que ha quedat en llibertat, considera que els seus companys ja s'han vist perjudicats; perquè s'ha interpretat que es van desdir dels seus ideals davant el jutge en rebutjar la via unilateral.

Ara falta per veure què diu el Suprem sobre aquesta petició, sobre si ajunta aquesta causa per rebel·lió tota la resta. Abans haurà d'informar la fiscalia. El que ha dit avui és que no pensa recórrer les mesures imposades pels jutges als investigats, malgrat que són menors que les que el ministeri públic.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut