L'advocat Christophe Marchand (ACN)
L'advocat Christophe Marchand (ACN)

L'advocat belga de la demanda a Llarena: "Els jutges espanyols actuaven de forma estranya"

Actualitzat

L'advocat belga Christophe Marchand, de l'equip de la defensa dels exconsellers Toni Comín, Meritxell Serret i Lluís Puig, assegura, en una entrevista a l'ACN, que la demanda civil presentada a principis de mes contra el jutge Pablo Llarena respon a "violacions flagrants dels drets humans".

"La manera com els jutges espanyols estaven actuant és molt estranya i va en contra dels drets bàsics de la Unió Europea. Per tant, la lògica és respondre com ho faríem davant d'un jutge belga."

"Considerem que estem en el mateix espai europeu de justícia i llibertat, i estem actuant com advocats davant d'una situació en què un jutge, Pablo Llarena, ha comès errors", diu en relació amb la demanda."

Sobre el fet que el jutge degà de Madrid, Antonio Viejo, consideri que un jutge europeu no pot investigar la instrucció feta per un jutge espanyol, Marchand diu que haurien fet el mateix amb un jutge belga si hagués actuat com Llarena.

Notícia relacionada: Les declaracions de Llarena en què es basa la querella contra ell a Bèlgica

Els advocats belgues, explica Marchand, encara no han rebut cap notificació "oficial" que Viejo s'hagi negat a tramitar la citació a Llarena, i ha afegit que no té "pistes" de què pot implicar no informar el magistrat del Suprem de la decisió belga. "Però per a mi no significa gaire a nivell legal", remarca.

"Hem enviat la petició respectant totes les normes europees i ara estem esperant una resposta", conclou. "Veurem com reacciona el jutge belga si no hi ha ningú, si no apareix (a declarar)."

 

"No hi ha marge per a una tercera euroordre"

Sobre la possibilitat que el Suprem acabi dictant una tercera euroordre contra Comín, Serret i Puig, com va demanar-li la fiscalia, Marchand confessa que no sap quines són les intencions de la justícia espanyola ni en té "cap pista". Amb tot, sí que destaca que no veu "marge" per a una tercera euroordre i admet que, de fet, ja el va sorprendre que hi hagués una segona ordre de detenció després que el jutge Pablo Llarena retirés la primera.

En qualsevol cas, assegura que estan preparats si el moment arriba i que l'estratègia "continuarà sent la mateixa".

Pel que fa a Carles Puigdemont, Marchand espera que un cop els jutges alemanys decideixin, l'expresident pugui tornar a Bèlgica. "Espero i confio que torni molt aviat, és una cosa que ha de passar", afirma. "El que veiem a Alemanya va en molt bona direcció", conclou l'advocat.

ARXIVAT A:
Procés catalàGovern empresonatJudicial
Anar al contingut