Madrid

L'Advocacia de l'Estat conclou que la llei de l'avortament no pot quedar en suspens mentre s'estudien els recursos

La llei de l'avortament no pot quedar en suspens mentre el Tribunal Constitucional decideix sobre els recursos contra la norma presentats pel PP i el govern de Navarra. És la conclusió de l'Advocacia de l'Estat, que considera que l'alt tribunal no té potestat per interrompre la vigència de la llei, que va entrar en vigor ahir.

Actualitzat
El govern espanyol, a través de l'Advocacia de l'Estat, ha demanat al Tribunal Constitucional que rebutgi la demanda del PP de deixar en suspens la vigència de la nova llei de l'avortament, en vigor des de fa 24 hores, perquè no troba cap previsió legal que permeti la suspensió d'una norma amb rang de llei aprovada a les Corts Generals.

És la conclusió dels serveis jurídics de l'Estat que es pot llegir a les al·legacions presentades a l'alt tribunal, en què recorden que els seus poders de suspensió no poden aplicar-se a les actes o normes que emanin del Parlament perquè aquestes gaudeixen de la "presumpció de legitimitat".

Dit això, el govern espanyol ha advertit al president de Múrcia i a les comunitats autònomes que impedeixin l'aplicació de la llei que posaran en marxa tots els mecanismes legals perquè la compleixin. Ho ha dit la ministra d'Igualtat, Bibiana Aído.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut