Les autoritats asseguren que l'aeroport del Prat està més ben preparat que altres anys per afrontar les vagues convocades
Les autoritats asseguren que l'aeroport del Prat està més ben preparat que altres anys per afrontar les vagues convocades
Barcelona

L'administració diu que el Prat està més preparat per afrontar les vagues de l'estiu

La comissió de seguiment de l'aeroport de Barcelona s'ha reunit uns dies abans de les vagues de Ryanair i Iberia

RedaccióActualitzat

La Generalitat, el govern espanyol i l'Ajuntament de Barcelona han constatat que estan més ben preparats que altres vegades davant les possibles afectacions a l'aeroport del Prat arran de les vagues convocades a partir de la setmana que ve per Ryanair i el personal de terra d'Iberia. Aquesta és la conclusió de les tres administracions integrades en la comissió de seguiment de l'aeroport de Barcelona. A la reunió tècnica també hi han participat representants dels aeroports catalans, la Cambra de Comerç de Barcelona, la Guàrdia Civil i la Policia Nacional.

El conseller de Territori, Damià Calvet, ha destacat que, "després de dos estius de molta tensió", les administracions es troben "més preparades" davant les "possibles eventualitats" que poden provocar les vagues:

"Hem constatat en aquesta reunió que estem més atents perquè, fins i tot, abans que passin les coses, ens reunim, valorem la situació de la infraestructura, valorem la gestió que se'n fa diàriament i ens comprometem a treballar conjuntament."

 

 

Amb l'objectiu que no es repeteixin les imatges de l'any passat, l'aeroport del Prat s'ha reforçat aquest estiu amb un 40% més de dispositius de controls de passaports i s'ha augmentat el personal d'atenció a l'usuari. També s'han reforçat amb 180 policies nacionals per evitar afectacions com les de l'estiu passat quan es van originar llargues cues pel conflicte laboral dels treballadors dels controls de seguretat.

A través de l'Agència de Consum, s'ha activat un protocol per gestionar els drets dels passatgers, sobretot a l'hora de presentar reclamacions.

La primera situació complicada que ha viscut el Prat aquest estiu han estat les pluges d'aquest dilluns. Vueling ha informat que gairebé 15.000 passatgers s'han vist afectats per aquestes pluges. La majoria han estat recol·locats en altres vols, però a hores d'ara encara hi ha alguns passatgers afectats que esperen tornar a Barcelona o anar a les seves destinacions.

El govern demana a Ryanair i Iberia que informin de les vagues

Des del Departament d'Empresa i Coneixement s'ha enviat requeriments informatius a Ryanair i Iberia perquè informin de les mesures que preveuen adoptar a l'aeroport del Prat davant les vagues que han convocat.

El personal de terra d'Iberia a Barcelona ha convocat aturades els dies 27 i 28 de juliol i 3 i 4 d'agost per denunciar la situació de "sobrecàrrega de treball" de la plantilla, formada per unes 2.000 persones.

I els sindicats que representen els tripulants de cabina de l'aerolínia irlandesa Ryanair aniran a la vaga els dies 25 i 26 de juliol a Espanya, Portugal, Itàlia i Bèlgica per reclamar que respecti els drets laborals de cada país on opera i reconegui els representants elegits per cada organització per negociar un conveni col·lectiu.

Anar al contingut