L'adequació de l'alimentació i uns bons índexs productius permeten reduir un 38% la quantitat de nitrogen en els purins

Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura (ACN).- El Departament d'Agricultura ha dut a terme una prova pilot a la granja pilot de l'IRTA de Monells (Baix Empordà) amb porcs allotjats de forma individual per poder controlar els consums de pinso i la qualitat de la canal. Les primeres conclusions mostren que la utilització de baixos nivells de proteïna bruta amb un equilibri adequat dels aminoàcids en els pinsos i l'obtenció d'uns bons índex productius minimitzen les excrecions de nitrogen. En concret, s'ha aconseguit que els animals tinguin un Guany Mig Diari (GMD) de 0,886 quilos i l'Índex de Conversió (IC) de 2,25, molt per sota de la mitjana del porcí a Catalunya, aconseguint reduir un 38% la quantitat de nitrogen excretat en el purí.
L'adequació de l'alimentació i uns bons índexs productius permeten reduir un 38% la quantitat de nitrogen en els purins

L'adequació de l'alimentació i uns bons índexs productius permeten reduir un 38% la quantitat de nitrogen en els purins

Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura (ACN).- El Departament d'Agricultura ha dut a terme una prova pilot a la granja pilot de l'IRTA de Monells (Baix Empordà) amb porcs allotjats de forma individual per poder controlar els consums de pinso i la qualitat de la canal. Les primeres conclusions mostren que la utilització de baixos nivells de proteïna bruta amb un equilibri adequat dels aminoàcids en els pinsos i l'obtenció d'uns bons índex productius minimitzen les excrecions de nitrogen. En concret, s'ha aconseguit que els animals tinguin un Guany Mig Diari (GMD) de 0,886 quilos i l'Índex de Conversió (IC) de 2,25, molt per sota de la mitjana del porcí a Catalunya, aconseguint reduir un 38% la quantitat de nitrogen excretat en el purí.