Daniel Imandt en la inspecció ocular de l'escenari del crim. (Foto: Acn)
Daniel Imandt durant la inspecció ocular de l'escenari del crim. (Foto: Acn)
Figueres

L'acusat d'esquarterar la seva exparella confessa els fets als jutjats de Figueres

L'home belga acusat d'haver esquarterat la seva exparella ha confessat els fets davant el jutge de Figueres. L'homicida ha explicat que va apunyalar la dona enmig d'una baralla i al cap d'unes hores en va esquarterar el cos. La policia va detenir Daniel Pierre Imandt a finals de setembre després de trobar el cos de la víctima en bosses de plàstic, algunes dins la nevera, al domicili de l'acusat. L'advocat demana que es parli d'homicidi i no d'assassinat, a causa de la baralla prèvia entre la parella.

Actualitzat
Daniel Pierre Imandt, l'home belga acusat d'haver esquarterat la seva exparella, Sabrina Tverbouss-Twerdy, al mes de setembre a Sant Pere Pescador, ha comparegut davant el jutge de Figueres a petició pròpia per confessar els fets. L'homicida, de 40 anys, es va negar a declarar davant dels Mossos i del jutge quan va ser detingut. La policia va trobar el cos de la dona, de 38 anys i també de nacionalitat belga, repartit en bosses de plàstic, algunes de les quals eren a la nevera de la casa.

Segons l'advocat defensor, Imandt, a la presó des que el van detenir a finals de setembre, ha explicat que la matinada del 26 de setembre va discutir amb la seva exparella, que s'havia presentat al domicili per recollir les seves coses. Sembla que la baralla va acabar amb una agressió física.

Davant del jutge, l'homicida ha dit que va ser ella qui va agafar primer el ganivet i després ho va fer ell i la va apunyalar. Per tant, segons l'advocat, això fa pensar que s'hauria de parlar d'homicidi i no d'assassinat. "Podria haver-hi legítima defensa incompleta potser, un estat d'obcecació; la baralla és determinant per al que va passar finalment", ha explicat la defensa d'Imandt. 

L'acusat també ha explicat que tot i que la mort hauria estat de matinada, no va esquarterar el cos fins a la tarda. No ha sabut explicar per què va trigar tantes hores a fer-ho, però en tot cas ha dit que ho va fer pres del pànic i sota els efectes de l'alcohol i pastilles. Els informes psicològics fets fins ara apunten que l'acusat no té cap malaltia mental, però ara s'haurà de determinar si en el moment concret dels fets va tenir alguna alteració psíquica.

L'advocat defensor, Carles Monguilod, ha dit que no demanarà llibertat provisional perquè els fets són molt greus, però sol·licitarà que el judici es faci el més ràpid possible. Durant la declaració, Imandt ha ofert el seu patrimoni per indemnitzar la família de la víctima, 18.000 euros en metàl·lic i el valor del seu cotxe de luxe, un Porsche Cayman, valorat entre 45.000 i 50.000 euros.



NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut