Tarragona

L'acusat de matar la seva neboda afirma que volien suïcidar-se perquè la família no aprovava la seva relació sentimental

L'acusat de matar la seva neboda política, de 15 anys, llençant-la des de la finestra d'un hotel de Salou, Juan Wilfredo B.G., de 37 anys, ha declarat a l'Audiència de Tarragona que tots dos volien suïcidar-se perquè la família de la menor no acceptava la relació sentimental que mantenien. L'acusat ha explicat com va començar la seva relació, com la menor va fugir de la seva família per anar-se'n amb ell i com van passar els últims dies junts en un hotel de Salou, on va tenir lloc el tràgic desenllaç. El fiscal i l'acusació particular demanen una pena de 13 anys de presó per a ell per un delicte d'homicidi i una indemnització de 100.000 euros per a la mare de la víctima. La defensa en reclama la lliure absolució perquè avala la tesi del suïcidi.

Actualitzat
L'acusat ha declarat durant el judici amb jurat popular que va conèixer la víctima, Liz Paola B.E., quan ella tenia set anys al Paraguai, el país d'origen de tots dos, ja que estava casat amb una germana de la seva mare, amb qui té un fill. L'acusat i la víctima es van retrobar a Salou al maig del 2003 i, després de conviure durant un mes a la mateixa casa, al costat de la mare de Liz Paola, van començar una relació sentimental perquè "ella entrava a la meva habitació amb roba de llit, i em deia que la meva dona no m'estimava", ha afirmant l'acusat.

Les tensions familiars van sorgir quan, a l'octubre d'aquell mateix any, la noia es va quedar embarassada i la seva mare, en assabentar-se de qui era el pare, la va obligar a avortar. Però pocs mesos després, al febrer del 2004, la menor va tornar a quedar-se encinta de l'acusat, segons ha afegit el presumpte homicida.

Llavors, la menor va fugir a Figueres amb l'acusat, per la qual cosa la seva mare va denunciar la desaparició de la filla i del seu cunyat, per un presumpte delicte d'agressió sexual. Finalment, la Generalitat es va fer càrrec de la tutela de la víctima i aparentment va acabar la relació sentimental que aquesta mantenia amb el seu oncle, ja que el 8 d'octubre del 2004 l'acusat va tornar a Salou perquè era el seu aniversari i feia un any que la noia li havia anunciat el seu primer embaràs, segons la versió del mateix Juan Wilfredo B.G.

"Volia suïcidar-me a l'hotel Niza de Salou perquè era on ens vèiem en secret i on probablement havíem concebut els nostres fills", ha relatat l'acusat. Però segons ha dit, com que encara li quedaven una mica de diners, va decidir posposar uns dies la seva intenció de treure's la vida. La nit del 9 al 10 d'octubre, el processat i la seva neboda es van trobar a la discoteca Saint Germain de Salou i van tornar a veure's en els següents dies a l'hotel, ha dit. El tràgic desenllaç va tenir lloc la matinada del 12 d'octubre del 2004, quan la menor i el seu oncle van arribar cap a les 4 a l'hotel i, una vegada a l'habitació, van iniciar una acalorada discussió, en el transcurs de la qual el detingut podria haver llençat per la finestra la seva neboda, que va morir a l'acte. Després, ell mateix s'hauria precipitat al buit des de la quarta planta de l'hotel, en què es va fer una fractura al coll i diverses contusions i va quedar inconscient.

Segons l'acusat, tots dos van llençar-se al pati interior de l'hotel perquè havien ingerit un còctel de somnífers amb la intenció de suïcidar-se, però el fiscal no creu que la jove se suïcidés "per amor", sinó que "la mort va ser violenta". El fiscal ha anunciat que les proves demostraran que el cadàver de Liz Paola presentava lesions prèvies a l'impacte contra el terra, presumptament causades pel seu oncle, que està ingressat a la presó de Tarragona des que va ser detingut.
Anar al contingut