Francisco Javier M., el primer dia del judici
Francisco Javier M., el primer dia del judici
Vila-sacra (Gironès)

L'acusat de matar a trets un lladre a Vila-sacra diu que va disparar a l'aire

El processat ha declarat, el primer dia de judici, que va disparar al lladre tres vegades "per inèrcia"

RedaccióActualitzat

L'acusat de matar amb una arma de foc un suposat lladre d'un cultiu de marihuana a l'octubre del 2013 a Vila-sacra ha argumentat que va disparar "a l'aire" i que el "pànic" el va portar després a tirar el cadàver al riu Muga a Castelló d'Empúries.

Al judici, que se celebra a la secció quarta de l'Audiència Provincial amb jurat popular, el processat, Francisco Javier M., de seixanta anys, ha relatat que aquell dia estava adormit a la barraca des de la qual vigilava la plantació quan va sentir un soroll, sobre les 13.15 hores. En veure la víctima, que tallava tiges de marihuana, va carregar l'escopeta que tenia a mà i va disparar "a l'aire, sense trajectòria ni objectiu", segons ha declarat, encara que els forenses han relatat que el tret va perforar el fèmur del suposat lladre.

Javier M. al·lega que els altres dos trets que van impactar al cos del difunt els va fer "per inèrcia". Després, va embolicar el cadàver i el va llançar al riu Muga. El processat ha negat el testimoni d'un veí, que va assegurar que ell li havia manifestat que estava cansat que li robessin marihuana i que mataria el qui ho tornés a fer.

El fiscal, Enrique Barata, sol·licita per a l'acusat una pena de dinou anys de presó per un delicte d'assassinat amb traïdoria, mentre que la defensa limita a quatre els anys de presó per un homicidi imprudent.

El judici continuarà demà, amb les conclusions finals i la lectura dels informes i, a la tarda, està previst que es faci el lliurament de l'objecte del veredicte al jurat, que es retirarà a deliberar.

 

Anar al contingut